Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αηδιαστικό ρεπορτάζ προωθεί την εντομοφαγία – Παγκόσμια ανησυχία για την νέα αυτή τάση

Σε ένα εστιατόριο σε πόλη της Ταϊλάνδης, ήδη μια επιχείρηση άνοιξε και εξειδικεύεται στην μαγειρική εντόμων! Αφορμή; Η νέα τάση της εντομοφαγίας που προωθήθηκε από τις μεθοδευμένες έρευνες για την “καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης” και ακολουθώντας την υιοθετημένη αυτή στάση από πλευράς πολιτικών.

Είναι η ώρα των εγκαινίων στην τελευταία hipster ζώνη της Μπανγκόκ και το συγκεκριμένο εστιατόριο δημιουργεί πολύ θόρυβο.

Το μενού περιλαμβάνει έντομα όλων των σχημάτων και μεγεθών, σε συνδυασμό με πιο γνωστά συστατικά. Αυτά τα εστιατόρια έχουν κολλήσει στα ζυμαρικά του σπιτιού: σπαγγέτι με σκόρδο και μπέικον – και γρύλους. Δεν σας αρέσει; Αυτό το νεαρό εστιατόριο λέει ότι οι γεύσεις και οι υφές είναι… μια αποκάλυψη…

«Όταν το δοκίμασα, άνοιξε η νέα μου στάση για τα τρόφιμα, ότι τα έντομα είναι ένα από τα τρόφιμα που είναι βρώσιμα», λέει ο Kelvarin Chotvichit, ένας 25χρονος δικηγόρος από την Μπανγκόκ, και συνεχίζει λέγοντας “Και είναι επίσης νόστιμο. Δεν είναι παράξενο όπως νόμιζες. Και η αίσθηση – είναι τραγανό, είναι σαν σνακ. Ναι, μου αρέσει.”.

Κάπως έτσι γίνεται η γαστρονομική προπαγάνδα, στοχεύοντας στα ένστικτά μας για την γεύση και την “υγιεινή” εναλλακτική, ώστε να καθοδηγήσουν τον κόσμο κυριολεκτικά στην εποχή των σπηλαίων και για να αποδεχθεί ο κόσμος πιο εύκολα τις “πράσινες” πολιτικές, όπως η κατάργηση του φυσικού αερίου και πετρελαίου ως ύλες αξιοποίησης ενέργειας για να πληρώνει ο κόσμος την…πράσινη “νύμφη”!  Ήδη ο Έλληνας ζει την μετάβαση του από την φυσική αξιοποίηση της ενέργειας στην πράσινη ενέργεια και ως εκ τούτου πληρώνει “χρυσάφι” το ρεύμα και τα προϊόντα που χρειάζεται για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της καθημερινότητας του.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares