Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άγριο επεισόδιο με Ρομά στην Ανθήλη: Πετούσαν πέτρες σε σπίτι αστυνομικού, τραυματίστηκε η μητέρα του…

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (16.04.2020) στην Ανθήλη, όταν ομάδα παραβατικών Ρομά επιτέθηκε στο σπίτι αστυνομικού με πέτρες. Τραυματίστηκε στον αυχένα η μητέρα του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Η αναστάτωση δημιουργήθηκε μετά την ένταση που υπήρξε στην Αθήλη μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και Ρομά.

Σύμφωνα με το LamiaReport όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι νεαροί Ρομά, για άγνωστο λόγο, άρχισαν για να πετούν πέτρες σε ηλικιωμένη που βγήκε από το σπίτι να πετάξει τα σκουπίδια.

Ακολούθησε ένταση με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αλλά «άναψαν» ξανά όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό, ο οποίος κατά τις μαρτυρίες ήταν ένας από εκείνους που πετούσαν πέτρες. Τότε, οι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο αντέδρασαν και επικράτησε νέος γύρος έντασης.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν ξανά πέτρες στο σπίτι, το οποίο ανήκει σε αστυνομικό. Σύμφωνα με το LamiaReport, μια από τις πέτρες έσπασε το τζάμι ενός από τα παράθυρα και χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα του αστυνομικού στον αυχένα.

Μάλιστα, κλήθηκε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Τα άτομα που πετούσαν τις πέτρες φέρονται να απειλούσαν τον αστυνομικό, φωνάζοντας του μεταξύ άλλων «αν πας στο χωράφι εκεί θα σε φυτέψουμε».

Όπως είπε στο LamiaReport αυτόπτης μάρτυρας, χάρη στην ψύχραιμη στάση του εμπείρου αστυνομικού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Οι κάτοικοι στην Ανθήλη, όμως, ζητούν να απομακρυνθούν όσοι Ρομά είναι παραβατικοί και προκαλούν προβλήματα. «Πρέπει εδώ και τώρα οι Αρχές να δώσουν ένα τέλος πριν θρηνήσουμε θύματα. Δεν έχουμε τίποτα με τους Ρομά που είναι φιλήσυχοι. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες οικογένειες που είναι παραβατικές και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Αν δεν απομακρυνθούν δυστυχώς το κακό δεν θα αργήσει να γίνει….», έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της Ανθήλης.

Πηγή: LamiaReport.gr

Shares