Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άγριο bullying σε 13χρονο μαθητή – Του έσβηναν τσιγάρα στην παλάμη και τον έβριζαν χυδαία

Το bullying που δεχόταν ήταν συστηματικό και εμετικό από ομάδα συμμαθητών του…

O 13χρονος μαθητής υπέφερε και υπέμενε στο σχολείο που πήγαινε για δύο ολόκληρα χρόνια. Ο Βόλος μαθαίνει τώρα τα όσα συνέβαιναν με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης να παραμένει ανάστατη και τους γονείς του παιδιού να εμφανίζονται έντονα οργισμένα. Τα όσα γίνονταν αποκαλύφθηκαν μετά από επεισόδιο ανάμεσα στους γονείς του και σε εκείνους των παιδιών που υπέδειξε ως δράστες του βασανισμού του. Η μητέρα του 13χρονου ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν τα πάντα ώστε να λυτρωθεί ο γιος της. Ένα παιδί που από κάποια στιγμή και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο του.

Για δύο χρόνια δέχονταν bullying ένας 13χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου με νοητική υστέρηση και χρειάστηκε ένα επεισόδιο μεταξύ των γονιών του και τριών συμμαθητών του, όπως τουλάχιστον είχε καταγγελθεί από τους γονείς τους, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ειδικότερα όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ο 13χρονος δέχονταν bullying για δύο τουλάχιστον χρόνια από τους τρεις συμμαθητές του και το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης (15-12-2022) ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μάλιστα πέρυσι είχε γίνει καταγγελία ότι του έδεσαν τα χέρια και έκαψαν την παλάμη του με τσιγάρο.

Οι γονείς του 13χρονου, 60 χρόνων ο πατέρας και 50 η μητέρα, αθωώθηκαν για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν, καθώς η γυναίκα απλά είχε επιπλήξει τους συμμαθητές του γιού της και ζήτησε να τον αφήσουν ήσυχο, ενώ η αστυνομία δεν βρήκε το όπλο με το οποίο οι γονείς των τριών κατήγγειλαν ότι απείλησαν τα παιδιά τους.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι το παιδί χθες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, εκφοβίστηκε εκ νέου λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα και έφυγε από το σχολείο με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν οι γονείς του. Σημειώνεται ότι ένας από τους τρεις μαθητές που υπέβαλλαν τον 13χρονο σε bullying τιμωρήθηκε με αποβολή έξι ημερών, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για να προστατευτεί γενικότερα ο 13χρονος όπως τόνιζαν συνεχώς οι γονείς, ζητώντας να προστατευτεί το παιδί τους.

Οι γονείς ενός από τα παιδιά που έκαναν την καταγγελία, ότι οι γονείς του 13χρονου τους μίλησαν άσχημα και τους απείλησαν με όπλο, έπεσαν σε αντιφάσεις καταθέτοντας για το περιστατικό, ενώ οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι το παιδί τους είναι αυτό που πήρε αποβολή και ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε κλοπή ενός δικύκλου.

Ξέσπασμα από τους γονείς του 13χρονου
«Προστατεύστε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 13χρονου στους δικαστές, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιού της. Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά της “συμμορίας” μέσα στο δικαστήριο, δύο εκ των οποίων είναι παιδιά του ζευγαριού που έκανε σε βάρος της και εις βάρος του συζύγου της την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», δήλωσε η ίδια, ενώ όταν σταμάτησε τα παιδιά για να τους μιλήσει εκείνα όπως είπε, της απάντησαν: «τι θες ρε κ…..α».

«Ήρθε τρέχοντας το παιδί μου εκείνη την ημέρα από το σχολείο και έκλαιγε. Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ηταν “καρφί”. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου- τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα, η οποία δάκρυζε συνεχώς.

Σύμφωνα με το gegonota.news, στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. “Δεν έχω καραμπίνα, δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ημουν καν στο συμβάν με τα παιδιά”, απάντησε στους δικαστές. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταγγείλει ποτέ τους βασανιστές του παιδιού του, απάντησε πως φοβάται μετά για την τύχη του στο σχολείο από τα αντίποινα.

newsit.gr

Shares