Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αγριεύει” ο “Ιανός”: Σε ποιες περιοχές αναμένεται δύσκολη νύχτα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής….

Ηπειρωτική Ελλάδα, Εύβοια, Κυκλάδες και… Αθήνα στο “δρομολόγιο” που έχει διαγράψει ο Ιανός για την συνέχεια. Ακόμη μια δύσκολη νύχτα. Πότε θα “κατηφορίσει” προς την Κρήτη. Δείτε live την πορεία του κυκλώνα που έχει προκαλέσει ήδη καταστροφές.

 

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο Ιανός την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχών έως το πέρας της κακοκαιρίας.

Ιανός: Σφυροκοπά και… έπεται συνέχεια! Πού περιμένουμε ακραία φαινόμενα

Καθώς ο Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός στροβιλίζεται κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας το απόγευμα της Παρασκευής 18/09 και κινείται αργά νότια, στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας καταγράφονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δορυφορικές εκτιμήσεις από δεδομένα που λαμβάνουμε και επεξεργαζόμαστε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές σημειώνονται ραγδαιότητες βροχόπτωσης άνω των 50 χιλιοστών ανά ώρα (Χάρτης 1).

Επιπρόσθετα, το πυκνό δίκτυο των 360 επίγειων μετεωρολογικών μας σταθμών καταγράφει ημερήσια ύψη βροχής άνω των 140 mm μέχρι τις 17:20 το απόγευμα της Παρασκευής 18/09 (Χάρτης 2). Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις και σε νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αν. Πελ/νησου. Και στην Αττική από τις βραδινές ώρες αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Ιανός

Δείτε LIVE πώς κινείται ο Ιανός

Πηγή: meteo.gr.

Shares