Πέμπτη , 3 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΆΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΪΑΤ για συμφωνία με την Τουρκία & πολιτικούς που φωτογραφίζονται μαζί του…

ΆΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΪΑΤ για συμφωνία με την Τουρκία & πολιτικούς που φωτογραφίζονται μαζί του...

Έξαλλος ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ΠΑΊΑΤ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο αμερικανός πρέσβης προέβη σε δηλώσεις που προβληματίζουν και αναμφίβολα οδηγούν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προμηνύοντας μια οδυνηρή εθνική ήττα.

Συγκεκριμένα, ο Τζέφρι Πάιατ, ερωτώμενος για την έναρξη διερευνητικών επαφών είπε τα εξής:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προσηλωμένοι σε μία 100% διπλωματική λύση, καθώς και στην σκληρή δουλειά αλλά και στους συμβιβασμούς που θα χρειαστούν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα»

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος έσπευσε να δώσει τη δική του απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε:

«ΈΛΑ,ΝΔ δείτε τι λέει ο κολλητός σας! Κάντε συμβιβασμούς! Δώστε στον Τούρκο ότι θέλει! Κάντε συμβιβασμούς δώστε Κρήτη, Κύπρο, Χίο κλπ κλπ! Ο ΠΑΙΑΤ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ! Τρέξτε για μια φωτο μαζί του»

 

“Κλείδωσε” η έναρξη των διερευνητικών

Κάπως έτσι λοιπόν ο “κύβος ερρίφθη” και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, επιβεβαιώνοντας έτσι τους φόβους του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος είχε επισημάνει και μάλιστα σε έντονο βαθμό από το βήμα της Βουλής την προσυμφωνημένη διαδικασία έτσι ώστε να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συνεπώς στην συνδιαχείριση στο Αιγαίο…

Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, ώστε οι μειοδοτικές για την Ελλάδα συζητήσεις, να ξεκινήσουν αμέσως μετά…

Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Τ. ΠΑΪΑΤ 

Απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο κ. Πάιατ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν παρακολούθησε ολόκληρη την παρέμβαση του στο Olympia Forum. Με δύο μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Βελόπουλος ανταπάντησε στον ισχυρισμό του αμερικανού πρέσβη:

1) «Που πρέπει να συμβιβαστεί η Ελλάδα όταν, όπως αναγνωρίσατε κι εσείς, σύμφωνα προς το Δίκαιο της Θάλασσας τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ.; Εσείς μήπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα ενός πιθανού ελληνο-τουρκικού διαλόγου ή προβλέπετε την απόφαση μιας προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;»

2) «Συνεπώς σε τι συνίστανται οι «συμβιβασμοί» από ελληνικής πλευράς η οποία δεν απειλεί και δεν αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας όπως άλλωστε αναγνώρισε για την χώρα μου η Ε.Ε.; Ευχαριστούμε κύριε πρέσβη αλλά ΑΛΛΟ τα «συμφέροντα» των Η.Π.Α., και αλλο το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας για εμάς!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares