Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Τελευταία Νέα

Άγρια επεισόδια στην Αλβανία: ”Τσάμηδες” επιχείρησαν να πλησιάσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή…

Άγρια επεισόδια στην Αλβανία…

Σε κλοιό ”Τσάμηδων” διαδηλωτών βρέθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με την άφιξή του στα Τίρανα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Δεκάδες μέλη του κόμματος των ”Τσάμηδων” και άλλων ακραίων οργανώσεων της χώρας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή.

Ο Πρόεδρος του κόμματος των ”Τσάμηδων” και άλλοι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr έχουν πραγματοποιηθεί και συλλήψεις.

«Μην αγγίζετε την Αλβανία, μην ξεχνάτε την Τσαμουριά» φώναζαν οι διαδηλωτές απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας τους να επιλύσει το «τσάμικο» και να καταργήσει το νόμο περί εμπολέμου.

Ο ηγέτης του κόμματος των ”Τσάμηδων”, Shpëtim Idrizi στράφηκε κατά των Τιράνων και της Αθήνας, οι οποίες από κοινού αποφάσισαν την συμφωνία για την ΑΟΖ. Υποστήριξε μάλιστα ότι η όποια συμφωνία προκύψει, θα είναι προδοτική.

 

Τέλος, υποστήριξε ότι η αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενώπιον του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares