Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άγρια δολοφονία 17χρονου – Συμμορία μασκοφόρων τον μαχαίρωσε σε ένα πάρτι

Το θανατηφόρο μαχαίρωμα, σε μια αριστοκρατική περιοχή!

Το θανατηφόρο μαχαίρωμα, σε μια αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου με διατηρητέα, ακολούθησε έναν μαζικό καβγά με τη συμμετοχή έως και 100 ατόμων, και στο επίκεντρο της συμπλοκής ήταν κακοποιοί με μαχαίρια – μια εμπόλεμη ζώνη.

Η σκηνή που σας υποδέχεται στη γωνία της Morgan Street στο Ανατολικό Λονδίνο έχει γίνει πολύ οικεία σε όλη τη Βρετανία. Έξω από μια σειρά από σπίτια, δεμένα στα κάγκελα υπάρχουν μπαλόνια, λουλούδια, κάρτες και χειρόγραφα σημειώματα. Ένα από αυτά γράφει: «Είσαι αστείος, στοργικός, αγαπητός, ανόητος, δροσερός και ευγενικός. Δεν σου άξιζε να πεθάνεις».

Τα λόγια αυτά αναφέρονται στον 17χρονο Shea Gordon, τον αριστούχο μαθητή, ο οποίος, σε αυτό ακριβώς το σημείο του Λονδίνου, «έφυγε» σιγά-σιγά αφού μαχαιρώθηκε άγρια στο λαιμό, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για 45 απελπισμένα λεπτά, οι νοσοκόμοι έδιναν μάχη για να τον σώσουν. Η ιατρική ομάδα ακουγόταν να μετράει «1, 2, 1, 2», καθώς χτυπούσαν το στήθος του εφήβου για να του κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ο Shea μεταφέρθηκε τελικά με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο πριν από τις 2 π.μ.

Το αίμα στο πεζοδρόμιο – σε μικρή απόσταση από την Tredegar Square, μια από τις ωραιότερες γεωργιανές πλατείες του Λονδίνου – ήταν ακόμη ορατό πάνω από 24 ώρες αργότερα. 

Εμπόλεμη ζώνη

Ο θάνατος του Shea, σε μια γωνιά της πρωτεύουσας όπου τα σπίτια πωλούνται για σχεδόν 2 εκατομμύρια λίρες, ενίσχυσε τους φόβους στην τοπική κοινότητα ότι κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής και καμία γειτονιά δεν είναι απρόσβλητη από την αγριότητα που μολύνει πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει πιο ανατριχιαστική απόδειξη από αυτό που συνέβη στον Shea – ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή επίθεση με μαχαίρι.

Το θανατηφόρο μαχαίρωμα, σε μια αριστοκρατική περιοχή με διατηρητέα, ακολούθησε έναν μαζικό καβγά με τη συμμετοχή έως και 100 ατόμων, και στο επίκεντρο της συμπλοκής ήταν κακοποιοί με μαχαίρια. Ήταν μια εμπόλεμη ζώνη.

Η απώλεια μιας τόσο νεαρής ζωής είναι πάντα μια τραγωδία, αλλά το παρελθόν μάς λέει επίσης ότι οι έφηβοι που σκοτώνονται σε τέτοιες συνθήκες μπορεί επίσης να είναι μέρος του προβλήματος.

Ήταν αριστούχος μαθητής, όχι μέλος συμμορίας

Ήταν ο Shea μέρος του προβλήματος;

«Βάζω το χέρι μου στην καρδιά και λέω ότι ο Shea δεν ήταν μέλος συμμορίας», επέμεινε η γιαγιά του, η οποία έχει περάσει ώρες στο λουλουδένιο προσκυνητάρι στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας και τους στενότερους φίλους του.

«Θα σας το έλεγα αν ήταν. Εκατό τοις εκατό, δεν είναι σε συμμορία. Αν ήταν σε συμμορία θα το έλεγα, γιατί δεν βλέπω γιατί οι μητέρες και οι παππούδες πρέπει να το κρύβουν»’.

Ο Shea, ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του και είχε τέσσερα μικρότερα αδέλφια και μια αδελφή, ήταν ιδιαίτερα επιμελής στο σχολείο.

Έλεγε σε όλους ότι ήθελε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις ακινήτων όταν τελείωνε το κολέγιο. Είχε όνειρα να γίνει επιχειρηματίας.

Η παρουσία τόσων πολλών συγγενών και φίλων, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου κατέρρευσε και πέθανε από αιμορραγία, είναι απόδειξη του πόσο αγαπητός ήταν. 

Μοιραίο πάρτι γενεθλίων

Ο Shea είχε ταξιδέψει από το σπίτι του στο Enfield, στο βόρειο Λονδίνο, για να παρευρεθεί σε ένα πάρτι γενεθλίων για τα 18α γενέθλια μιας κοπέλας το περασμένο Σάββατο, σε μια πεντηκοστιανή εκκλησία στο Bow, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου θα αιμορραγούσε μέχρι θανάτου.

«Πήγε στο πάρτι μόνος του», μου είπε η γιαγιά του. «Είχε πει στους φίλους του ότι δεν ήθελε να πάει, αλλά μετά άλλαξε γνώμη. Τον είχε προσκαλέσει η κοπέλα που είχε γενέιλια».

Ο εγγονός της, είπε, ήταν στη λίστα των καλεσμένων. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να τονιστεί, επισημαίνει η Daily Mail.

Τα προβλήματα ξέσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία, αφού «ένας αριθμός απρόσκλητων ατόμων» εισέβαλε στον χώρο.

Η άρνηση εισόδου στο κτίριο μπορεί να ήταν ο καταλύτης για το χάος, αλλά λίγοι πιστεύουν ότι ήταν ο πραγματικός λόγος για την άσκοπη ανομία.

Λίγο πριν ξεσπάσει η κόλαση, ένα πολύ μεγάλο πλήθος εντοπίστηκε να κατευθύνεται προς την εκκλησία. Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσο κόσμο να «βαδίζει, όχι να περπατάει» στο δρόμο.

Ήταν «μασκοφόροι» και μερικοί είχαν μαχαίρια, αφήνοντας ελάχιστες αμφιβολία για το ότι «είχαν έρθει για επίθεση». 

Δεκάδες άτομα ενεπλάκησαν στον καυγά

Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει για το πάρτι, με τα πόδια και με αυτοκίνητα, γύρω στις 8 το βράδυ. Οι φρουροί ασφαλείας έλεγξαν τα εισιτήρια στην πίσω είσοδο της εκκλησίας, στην οδό Lichfield Road.

Δεν είναι σαφές πότε εισέβαλαν στην εκδήλωση όσοι δεν είχαν εισιτήριο.

Αλλά κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, άρχισαν οι φωνές. Πόσοι άνθρωποι ενεπλάκησαν στην αντιπαράθεση, 50, 70;

Πιθανώς μέχρι και εκατό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες – αρκετοί από τους οποίους είχαν θανατηφόρα όπλα.

«Μείνε μαζί μου, μείνε μαζί μου», ακούστηκε να λένε οι φίλοι του Shea Gordon, προσπαθώντας να τον κρατήσουν στη ζωή, αφού τον είχαν μαχαιρώσει.

Ο Shea κατάφερε να παραπατήσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα, πριν καταρρεύσει έξω από το σπίτι της Αν Πένκεθ.

«Άκουσα κραυγές αλλά δεν σκέφτηκα ότι συνέβαινε κάτι σοβαρό, μέχρι που άκουσα τις σειρήνες της αστυνομίας», δήλωσε η Αν, συγγραφέας εγκλημάτων και πρώην διπλωματική συντάκτρια της εφημερίδας Independent.

Όταν άνοιξε την πόρτα, είδε μια φιγούρα πεσμένη στο πεζοδρόμιο, με τραυματιοφορείς τριγύρω. Το ασθενοφόρο του Λονδίνου ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο.

«Ήταν σοκαριστικό», είπε η Αν Πένκεθ.

in.gr

Shares