Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Άγκυρα: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη – Αιτία, οι διαδηλώσεις του PKK

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα, μετά το «πράσινο φως» για τις διαδηλώσεις του PKK στη Ρώμη

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις των Ιταλό πρέσβη στην ‘Αγκυρα Τζόρτζιο Μαραπόντι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή του για το ότι επετράπη στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) να αναπτύξει δράση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία είναι βαθιά ενοχλημένη από το ότι, παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πρεσβείας στην Ρώμη, στο PKK επετράπη να οργανώσει και πρόσφατα διαδηλώσεις στην Ρώμη με δημόσια χρήση των συμβόλων του και προβολή φωτογραφιών των ηγετών του. Η κυβέρνηση της ‘Αγκυρας εξέφρασε την ανησυχία της στον ιταλό πρέσβη.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει ότι «τις περασμένες ημέρες, οι πρέσβεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντα σχετικά με διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν, στις χώρες τους, οργανώσεις αποσχιστικού χαρακτήρα».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares