Κυριακή , 25 Σεπτεμβρίου 2022

Άγιο Όρος: Ερωτηματικά για την εξαφάνιση δύο οικίσκων αξίας €75.000 κοντά στη Μονή Εσφιγμένου

Μια περίεργη υπόθεση με φόντο δύο οικίσκους που «ξηλώθηκαν» απο μοναστήρι του Αγίου Όρους εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, άγνωστοι, στις αρχές Σεπτεμβριου και μέσα σε χρονικό διάστημα 72 ωρών «ξερίζωσαν» και φόρτωσαν σε όχημα τους δυο οικίσκους συνολικής αξιας 75.000 ευρώ που βρίσκονταν 600 μέτρα απο την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, εξαφανίζοντάς τους.

Τη μυστηριωδη αρπαγή κατήγγειλε στις 11 του μηνός ο διορισμένος απο το Πατριαρχείο ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η καταγγελία

Σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές»του protothema.gr, η καταγγελία του εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, στο Α.Τ. Αγίου Όρους στις Καρυές, όπου βρίσκεται και το κονάκι της Ιεράς Μονης Εσφιγμένου, έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που κατέθεσε κατά το χρονικό διάστημα 4.9.22 έως και 6.9.22, άγνωστοι αφαίρεσαν από περιοχή που βρίσκεται 600 μέτρα απο την Ιερά Μονή Εσφιγμένου συνθετη κατασκεύη αποτελούμενη απο δυο οικίσκους προκάτ, οι οποίοι περιείχαν αντικείμενα για εργασίες, ηλεκτρική γεννήτρια και οικιακό εξοπλισμό αξίας περίπου 75.000 ευρω. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστώσει πώς είχε γίνει η αρπαγή – καθώς επρόκειτο για βαριές κατασκεύες και οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που κρύβονται πίσω απο το ξήλωμα των οικίσκων συνεχίζονται.

 

Τι λέει ο ηγούμενος Γαβριήλ

Ο διορισμένος απο το Πατριαρχείο, εκπρόσωπος της Ι.Μ. Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, περιγράφει στο protothema.gr το σκηνικό. «Οι δυο οικίσκοι βρίσκονταν σε έναν χώρο κοντά στην κατειλημμένη μονή μας και στον οποίο θα κάναμε εργασίες καθαριότηρας και εργασιες για τη διάνοιξη του δρόμου τις οποίες οταν ξεκινησαμε να τις κάνουμε ήρθαν οι καταληψίες και με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να τις εμποδίσουν. Σε εκείνο τον χώρο ειχαμε εγκαταστήσει προκατασκευασμένους οικίσκους όπου είχαμε μέσα αντικείμενα για τις εργασίες. Και πριν μερικές ημέρες πηγαν οι πατερες να δουν και έλειπαν τα πάντα. Τα είχαν εξαφανίσει. Μόνο οι κολώνες που ήταν κολλημένες στο τσιμέντο έμειναν. Έκλεψαν γεννητριες, καλώδια, λάστιχα, τα πάνελ γύρω- γύρω που ντύνουν το κτήριο τα πάντα. Επειδή δεν είμαστε παρόντες για να δούμε ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτη την υποθεση, καταγγείλαμε το συμβάν στην Αστυνομια υποβάλλοντας μήνυση κατ’αγνώστων. Δυστυχώς, όσο υπάρχει ανυπαρξια της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικης Αστυνομίας στη φύλαξη και την προστασία χώρων του Αγιου Όρους, αυτοί που ζουν παράνομα, κάνουν τη δουλειά τους άνετα».

 

Πρώτο Θέμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares