Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Άγιος Φανούριος: Άρχισαν οι εορτασμοί στο Ίλιον

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το κτιτορικό μνημόσυνο, ξεκίνησε και επίσημα ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίου μετά του Διακόνου Πέτρου Τζάρα και του προϊσταμένου του Ναού πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βλαβιανού.

Τον θείο Λόγο κύρηξε ο Θεοφιλέστατος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος, ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής. ενώ ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος στην σύντομη προσφώνησή του και ευχαριστώντας τον Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιο για την παρουσία του και την Ιερουργία του στο Ιερό Παρεκκλήσιο, τόνισε την ευγνωμοσύνη προς του μακαριστούς κτίτορες του Ναού καθώς και σε όλους όσους παντοιοτρόπως διηκόνησαν στον Ναό.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας εψάλλει το Μνημόσυνο των κτιτόρων του Ναού και των Ιερατευσάντων, των ψαλλάντων, των δωρητών, ευεργετών και διακονησάντων στον Ναό.

Με το κτιτορικό Μνημόσυνο αρχίζουν και επίσημα οι προετοιμασίες για την ετήσια πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Καθημερινά από 18 Αυγούστου 2023 έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στις 10:00 το πρωί και στις 18:00 το απόγευμα θα ευλογούνται Φανουρόπιττες.

 

iellada.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares