Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Άγιον Όρος – Για τρεις ολόκληρες ώρες δεν είχαν τέλος οι μετασεισμοί!

“Δοκιμάζεται” το Άγιο Όρος, αλλά και οι κοντινές περιοχές από τα επίκεντρα των μετασεισμών, κατόπιν του τρομακτικού σεισμού των 5.4 ρίχτερ που έγινε σήμερα νωρίς το μεσημέρι.

Αρχικά, ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 1:48 το μεσημέρι νοτιοδυτικά του Άθους στο Βόρειο Αιγαίο, όπου και “ξύπνησε” μέχρι και τις γείτονες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, κλπ).

Ωστόσο, χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες για να “ησυχάσει” ο εγκέλαδος! Οι μετασεισμοί, εκ των οποίων όλοι ιχνηλατούντα κοντά από το ίδιο σημείο του αρχικού σεισμού, δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο, νοτίως και δυτικά των Καρυών του Άθου και του Αγίου Όρους,  εξακολουθούσαν να “ταρακουνούν” τις κοντινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των Μοναστριών στο Άγιον Όρος με τους κυμαινόμενους βαθμούς ρίχτερ να φτάνουν μέχρι και 4!

Ο πρώτος μετασεισμός σημειώθηκε λίγο αργότερα από τον αρχικά, φτάνοντας στα 4. Κατόπιν και μέχρι στις 2:17 το μεσημέρι, σημειώθηκαν “χαμηλών τόνων” κυμαινόμενοι μετασεισμοί από 2.0 μέχρι και 3.0 ρίχτερ.

Καθώς φαινόντουσαν να ηρεμούν τα πράγματα, ένας μετασεισμός “ξέσπασε” στις 2:26 αγγίζοντας τα 4 ρίχτερ, ενώ από τις 2:33 έως και τις 4:40 οι μετασεισμοί κυμμαίνονταν από 2.2 μέχρι 3.6 με τον τελευταίο να είναι 3.0 Ρίχτερ στις 4:40.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares