Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αγιά Σοφιά: “Ξεσηκώθηκαν” στην Ρωσία – Φωνές για τουριστικό εμπάργκο…..

Στη Μόσχα θεωρούν την απόφαση του Ερντογάν ως «”χαστούκι” σε όλο τον ορθόδοξο και χριστιανικό κόσμο»


Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Ρωσία, ύστερα από την απόφαση του τουρκικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό «η ενέργεια του Ερντογάν περιγράφεται ως “χαστούκι” σε όλο τον ορθόδοξο και χριστιανικό κόσμο. Μάλιστα το Πατριαρχείο Μόσχας πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες καθώς με τον αρμόδιο Μητροπολίτη εξωτερικών σχέσεων Ιλαρίωνα και τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Κυρίλλου, καταγγέλει ότι “η πολιτική συγκυρία στην Τουρκία υπερνίκησε τον σεβασμό στις θρησκευτικές παραδόσεις και μετατρέπει σε όμηρο ένα αριστούργημα του παγκόσμιου πολιτισμού”».

«Με τον ίδιο αρνητικό τρόπο καλύπτεται το θέμα από τα ρωσικά ΜΜΕ, όπου δίνεται βήμα σε όλες τις διεθνείς αντιδράσεις καθώς και στις ελληνικές και κυπριακές. Μάλιστα αντέδρασαν και οι επικεφαλής των επιτροπών Εξωτερικών της άνω και της κάτω Βουλής. Μάλιστα και η ομογενής γερουσιαστής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη συνέκρινε τη συμπεριφορά του Ερντογάν με εκείνη των τζιχαντιστών στη Συρία, όταν κατέστρεψαν την Παλμύρα. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από το Κρεμλίνο και το υπουργείο Εξωτερικών» συνέχισε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα κίνημα διαμαρτυρίας από καλλιτέχνες, θρησκευτικούς παράγοντες, ομογενείς οι οποίοι καλούν τους Ρώσους πολίτες να μην επισκεφτούν ξανά ως τουρίστες την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ανάλογη δήλωση έκανε το απόγευμα του Σαββάτου η εκπρόσωπος των κομμουνιστών της Ρωσίας η οποία δήλωσε ότι αισθάνεται προσβεβλημένη και ως κομμουνίστρια και ως πολίτης μίας χώρας με υπερχιλιετή ιστορία» συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους.

«Την ίδια ώρα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και στην Ουκρανία. Η αντιπολίτευση ζητάει από τον πρόεδρο Ζελένσκι να καταδικάσει την Τουρκία. Δυστυχώς όμως το “αγκάθι” του ουκρανικού αυτοκέφαλου δεν έχει αφήσει μόνο την Ουκρανία με τρεις ορθόδοξες εκκλησίες, αλλά σε ρήξη είναι και η παγκόσμια ορθοδοξία που θα μπορούσε τώρα να δράσει συντονισμένα» κατέληξε ο Θανάσης Αυγερινός.

 

ΠΗΓΗ

Shares