Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αγία Σοφία: Πώς η ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες με τις κενές επιστολές

Αγία Σοφία: Πώς η ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες με τις κενές επιστολές

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας,«Κανένα πρόβλημα δεν έχει η UNESCO με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος»…

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πως εκπρόσωποι της UNESCO, μετά και την επιστολή – καταγγελία της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, όπου αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάλογες συζητήσεις και δηλώσεις από το καλοκαίρι για προσφυγή στα αρμόδια όργανα,ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλαν επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, και τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρεΐ Αζουλέ, για τη διάσωση της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αγία Σοφία: Πώς η ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες με τις κενές επιστολές

Με την εν λόγω επιστολή ενημέρωσαν για τις εξελίξεις με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και κάλεσαν τους δύο ανώτατους αξιωματούχους να λάβουν «τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ (όχι να αποτρέψουν) «αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» και «τις διεθνείς συμφωνίες, το πλαίσιο της UNESCO και τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές».

Παράλληλα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ερσόι,εκπρόσωπος της UNESCO του δήλωσε πως και μετά τη μετατροπή σε τζαμί, τηρούνται τα κριτήρια που τίθενται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε ειδικά για να ελέγξει την Αγία Σοφία, μετά τις καταγγελίες της Ελλάδας, μου είπε ότι έγινε έλεγχος από εκπροσώπους της UNESCO και δεν τους απασχολεί καθόλου που έγινε τζαμί. Μου είπε πως τηρούνται τα κριτήρια λειτουργίας της ως τζαμί και παράλληλα προστασίας της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»

Αγία Σοφία: Πώς η ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες με τις κενές επιστολές

Το άκρως αποθαρρυντικό στοιχείο για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, δυστυχώς παραπλάνησε για ακόμα μια φορά τους Έλληνες πολίτες, κάνοντας τους να πιστεύουν πως η προσφυγή στην UNESCO μπορούσε να αποφέρει καρπούς προς όφελος της Ελλάδας και της αποτροπής της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Όλα αυτά προφανώς διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης,παραπλανόντας για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό.

Η αλήθεια αποτυπώνεται στην εξής παράγραφο:

Η Ουνέσκο τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Αγία Σοφία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μουσείο, γεγονός που συνεπάγεται ότι το κράτος όπου βρίσκεται έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και νομικές υποχρεώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Αυτό σημαίνει πως το κράτος οφείλει “να διασφαλίζει ότι ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ δεν θα υπονομεύσει την εξέχουσα οικουμενική αξία κάθε μνημείου που έχει περιληφθεί στον κατάλογο στην επικράτειά του”, εξήγησε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Συνεπώς γίνεται εύκολα κατανοητό πως η UNESCO είναι υπεύθυνη για την διασφάλιση ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καποια παρέμβαση στο μνημείο!

Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό την ενδιαφέρει!

Η ελληνική κυβέρνηση όμως φρόντισε να μεταφερθεί διαφορετικό μήνυμα στον ελληνικό λαό.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares