Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αγία Πελαγία: Αυτοκίνητα στο βυθό της θάλασσας – Δείτε πως έγινε η τρομερή παραλία μετά την κακοκαιρία(vid)

Η κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία άφησε πληγές που ακόμη δεν έχουν επουλωθεί. Αυτοκίνητα, μηχανάκια, ακόμα και σκευάσματα από φαρμακείο, κατέληξαν στο βυθό της θάλασσας…

Η κανονικότητα στην Αγία Πελαγία δεν έχει επιστρέψει, τρεις εβδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία. Στην παραλία που τα καλοκαίρια γεμίζει από ντόπιους και τουρίστες, επιχειρούν δύτες που προσπαθούν να καθαρίσουν τον βυθό. Στον πάτο της θάλασσας βρίσκονται αυτοκίνητα, λάστιχα και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα και τα «έθαψαν» στα παγωμένα νερά. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Κρήτης.

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός στο βυθό της θάλασσας στην Αγία Πελαγία καθώς οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό και κινήθηκαν ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, μετά την φονική πλημμύρα, που χτύπησε την περιοχή, στα μέσα του Οκτώβρη.

Η επιχείρηση ανάσυρσης ολοκληρώθηκε και αφορούσε σε συνολικά 16 αυτοκίνητα σε Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο αλλά και μηχανάκια. Την ίδια στιγμή η κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύεται ακόμα στην περιοχή καθώς κίνδυνο για την δημόσια υγεία αποτέλεσαν τα σκευάσματα φαρμακείου που κατέληξαν στα νερά της θάλασσας.

Η εικόνα είναι απόκοσμη και δεν θυμίζει τα πεντακάθαρα νερά της Αγίας Πελαγίας που απολαμβάνουν τα καλοκαίρια χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες. Οι δύτες κινούνται ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, λάστιχα και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική καθώς η θάλασσα μετατράπηκε σε ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στο βυθό. Ανάμεσα στους δύτες που έζησαν την παράδοξη εμπειρία και αντίκρισαν όλο το βιός των ντόπιων κάτω από νερό και ο 19χρονος Μιχάλης Μακριδάκης.

Ο σιωπηλός κόσμος του βυθού προκαλεί δέος. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων κατέληξαν στη θάλασσα. Ενδεικτικό είναι ότι 3 εβδομάδες μετά και η Αγία Πελαγία ακόμη «πνίγεται» στη λάσπη. Δείτε τις εικόνες του neakriti.gr…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares