Κυριακή , 20 Ιουνίου 2021

Αγανάκτησαν οι πολίτες-Στα τάρταρα η δημοτικότητα της Κυβέρνησης

Διάχυτη η αγανάκτηση των πολιτών, το 90% των Ελλήνων δεν τους πιστεύει, παρά το γεγονός ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχονται «βομβαρδισμό παραπληροφήρησης».

Πηγές από το Μαξίμου χθες μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση, όπως το δείχνουν όλες οι έρευνες (φυσικά όχι αυτή του Ευρωβαρόμετρου), τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα καλύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι γεγονός ότι παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα, γιατί το 61% των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες και επίσης ότι η Ελλάδα στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης έχει τεράστιες ευκαιρίες μπροστά της, για τις οποίες έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός και εκεί επικεντρώνεται η κυβερνητική προσπάθεια. Θεωρούν, επίσης, ότι ήδη οι φορολογούμενοι αρχίζουν να βλέπουν με τις φοροελαφρύνσεις μεγάλα οφέλη.

Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύουν, θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο αυτοί οι 1.058 ερωτηθέντες, που απάντησαν στις υπηρεσίες του Ευρωκοινουβουλίου, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ποια είναι γενικά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας, είναι η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν και το 78% θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κακή ή πολύ κακή.

Η επόμενη ερώτηση αφορά την οικονομία: «Ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία της χώρας σας». Πολύ καλή απάντησε το 1%, αρκετά καλή το 9%, αρκετά κακή το 46% και πολύ κακή το 44%. Αυτές οι απαντήσεις μάλλον θα πρέπει να σταλούν στους πανηγυρίζοντες υπουργούς.  Ενας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα θα πάει χειρότερα.

Όσον αφορά τον Τύπο και την ποιότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, το 74% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση, το 54% δεν εμπιστεύεται τις εφημερίδες, το 48% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο, ενώ το μέσο που εμπιστεύεται ένας στους δύο Ελληνες είναι το διαδίκτυο.

dimokratianews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares