Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022

Αύξηση των καταγγελιών για τους «μαϊμού» μεσίτες

Οδηγίες προς… αποφυγή των «μαϊμού» μεσιτών δίνει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής


Την αύξηση των καταγγελιών για την παρείσφρηση «μαϊμού» μεσιτών στην αγορά του Real Estate τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής πως «πληθαίνουν οι καταγγελίες σε μέλη του συλλόγου μας πως στην αγορά του Real Estate έχουν παρεισφρήσει δήθεν μεσίτες που όχι μόνο ζητούν αμοιβές που δεν τις δικαιούνται αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα μιας αγοραπωλησίας».

Και επισημαίνουν: «Θέλοντας να προστατεύσουμε τους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες θεωρούμε υποχρέωσή μας να παραθέσουμε ορισμένες οδηγίες – χρήσιμες κινήσεις που αποδεικνύουν εάν έχετε να κάνετε με πραγματικό μεσίτη ή με κάποιον απατεώνα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα λειτουργήσει αντιεπαγγελματικά ενώ στη χειρότερη μπορεί να σας οδηγήσει στην απώλεια μεγάλου ή και μικρού χρηματικού ποσού».

«Ο επαγγελματίας μεσίτης εκτός από τον ΑΦΜ διαθέτει και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) τον οποίο καλό θα ήταν να τον ζητήσετε πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή», συνεχίζουν.

Ενώ καταλήγουν: «Στην περίπτωση που δεν το πράξετε εξ αρχής τότε όταν υπογράψετε την εντολή ανάθεσης ο μεσίτης – εάν φυσικά είναι απολύτως νόμιμος – θα πρέπει να βάλει την σφραγίδα του στην οποία αναφέρεται ρητά ο ΑΦΜ και ο Γ.ΕΜ.Η.

Επίσης χιλιάδες μεσίτες μέλη του ΣΜΑΣΑΑ μας διαθέτουν την ταυτότητα του Συλλόγου μας, που αποδεικνύει πως είναι νόμιμοι μεσίτες, ωστόσο η κατοχή της ταυτότητας ΔΕΝ είναι υποχρεωτική όπως τα άλλα δύο στοιχεία που προαναφέραμε.

Στην περίπτωση που οι πολίτες έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία για το εάν και κατά πόσο είναι νόμιμος και πραγματικός ο άνθρωπος που έχουν επιλέξει για μεσίτη, μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας για περισσότερες οδηγίες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares