Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης ζώων

Δύο νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων καλούνται να ερευνήσουν οι αρχές, καθώς το ένα αφορά έναν ασυνείδητο οδηγό να μεταφέρει έναν ασβό με το μηχανάκι του στην Καστοριά, ενώ το δεύτερο αφορά έναν υποσιτισμένο γάιδαρο με κομμένο πόδι στα Μέγαρα.

Δεν πέρασαν μόλις λίγες ημέρες μετά την κακοποίηση ενός γαϊδάρου από τον πρώην αντιδήμαρχο Ζίτσας Ιωαννίνων που το έσερνε με το αγροτικό του με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρά τραύματα στο σώμα του και να κριθεί απαραίτητη η ευθανασία από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με το βίντεο του Mega, μία νέα καταγγελία έγινε προς τις Αρχές και τη Φιλοζωική Μεγάρων από κατοίκους της περιοχής καθώς διαπίστωσαν ότι σε έναν υπαίθριο χώρο φυλάσσεται ένας γάιδαρος υπερβολικά υποσιτισμένος και με κομμένο πόδι.

Τόσο η παρέμβαση της Άμεσης Δράσης όσο και της Φιλοζωικής ήταν άμεση με αποτέλεσμα να φτάσουν εγκαίρως στο σημείο και να απομακρύνουν το τραυματισμένο ζώο.

Το ζώο θα υποβληθεί σε θεραπεία που θα διαρκέσει 15 μέρες ενώ θα τρώει θρεπτικές τροφές αφού ήταν υποσιτισμένο, κατά περίπου 30 κιλά κάτω από το φυσιολογικό του βάρος. Το γαϊδουράκι είναι μόλις 13 μηνών.

 

Ασυνείδητος σέρνει μικρό ασβό με το μηχανάκι του
Την ίδια ώρα, μία νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το περιστατικό αφορά έναν ασβό όπου ένας άνδρας το έσερνε με το μηχανάκι του στην περιοχή της Καβάλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/9). Στο βίντεο ακούγονται τα σχόλια «Τι σέρνει εκεί; Σκυλί είναι;», μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονται οι δύο νέοι που κατήγγειλαν τον άνδρα. Μάλιστα, προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί έτρεξε μέσα στα χωράφια.

Στη συνέχεια, τα δυο νεαρά άτομα πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη του άνδρα.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares