Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτός ο χάρτης ταχυτήτων μας κάνει διεθνώς ρεζίλι

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και αυτός ο χάρτης ταχυτήτων που δημοσιεύεται παρουσιάζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την τραγική κατάσταση του internet στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη ταχύτητα του internet στην Ευρώπη. Στο χάρτη που παρουσιάζεται παρακάτω υπάρχει η μέση ταχύτητα στις διάφορες χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο χαμηλή θέση, με την Ρουμανία στη κορυφή.

Βάσει της βρετανικής Businessfibre, η μέση ταχύτητα download στη χώρα μας είναι 39 Mbps, έναντι 104 της γειτονικής Ιταλίας και 232 Mbps της πρωταθλήτριας Ρουμανίας. Η datavis δίνει για την Ελλάδα μέση ταχύτητα κατεβάσματος 42,34 Mbps, ανεβάσματος (upload) 8,31 Mbps και latency, δηλαδή χρόνο απόκρισης του διακομιστή από την ώρα που θα λάβει την εντολή στα 20,66 milisecond.

Στον αντίποδα, η Γαλλία έχει μέση ταχύτητα download 202,03 και upload 118,97 Mbps και latency στα 9,88 ms. Σχετικά χαμηλός σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι και ο αριθμός της κάλυψης (διαθεσιμότητας) δικτύων υπερυψηλής ταχύτητας (Very High Capacity Networks – VHCN) στη χώρα μας, ο οποίος ανέρχεται σε 35%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση για τον Ιανουάριο του 2024.

techmaniacs

Shares