Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτός είναι ο νέος πύραυλος της Ρωσίας για να καταστρέψει τα αμερικανικά άρματα μάχης… (EIKONEΣ)

“Τρομάζουν” τα εξοπλιστικά προγράμματα του “Τσάρου” Πούτιν τα οποία δεν φαίνεται να “λυγίζου픨από τις οικονομικές κυρώσεις που του έχουν επιβάλλει οι Αμερικανοί και έτσι ο εξοπλισμός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, προχωρά ακάθεκτα.

Συγκεκριμένα, η τελευταία και αναβαθμισμένη έκδοση των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-D1 της Ρωσίας που έχει οριστεί για την Πολεμική Αεροπορία θα υποβληθεί σε δοκιμές, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

“Το 2019, το πιο πρόσφατο αντιαρματικό σύστημα πυραύλων Kornet-D1 που προορίζεται για την ενίσχυση μονάδων μονάδες πυροβολικού και αλεξιπτωτιστών θα υποβληθεί σε δοκιμές ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό για να ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών.

Το οπλικό σύστημα είναι προσαρμοσμένο στο σασί του επιθετικού οχήματος BMD-4M που προσγειώνεται με αλεξίπτωτο και προσφέρει μοναδικές δυνατότητες τόσο αναφορικά με την εμβέλεια του όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την ακρίβεια στόχευσης και κατ’ επέκταση τη δύναμη πυρός.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι οι αλεξιπτωτιστές θα μπορούν να πυροδοτήσουν το Kornet-D1 από απόσταση, ενώ το νέο αυτό όπλο ακριβείας θα είναι μεταξύ των πρώτων πιο προηγμένων όπλων ακριβείας που αναπτύχθηκαν για τις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών και θα ενισχύσει σημαντικά την δύναμη πυρός των εναέριων μονάδων επίθεσης.

Πηγή: TASS

Shares