Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο κατάσκοπος που «έδωσε» τον Σουλεϊμανί-Το Ιράν δημοσιεύει για πρώτη φορά φωτογραφίες του…

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν, για πρώτη φορά, την εικόνα του Mahmoud Mousavi Majd, του άντρα που κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Αμερικής και του Ισραήλ, παρέχοντας του πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Στρατηγού Σουλεϊμανί…

Σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars: «Αυτός είναι κατάσκοπος που έδινε πληροφορίες στη CIA και τη Μοσάντ. To Ισλαμικό Δικαστήριο στο Ιράν τον καταδίκασε σε θάνατο και η φωτογραφία του δημοσιεύεται για πρώτη φορά».

 

Στις 3 Ιανουαρίου ο στρατηγός Σουλεϊμανί σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βαγδάτη. Η Ουάσινγκτον κατηγορούσε τον Ιρανό στρατηγό ότι ενορχήστρωνε τις επιθέσεις φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Ο Μαχμούντ Μουσαβί-Ματζντ, ένας από τους κατασκόπους για τη CIA και τη Μοσάντ, καταδικάστηκε σε θάνατο. Αυτός πληροφόρησε για το μέρος στο οποίο βρισκόταν ο μάρτυρας Σουλεϊμανί τους εχθρούς μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν αν η περίπτωση του Μουσαβί-Ματζντ συνδέεται με την ανακοίνωση που έκανε το Ιράν το περσινό καλοκαίρι ότι συνέλαβε 17 κατασκόπους που εργάζονταν για τη CIA και ότι ορισμένους τους καταδίκασε σε θάνατο.

Μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί, το Ιράν απάντησε στις 8 Ιανουαρίου με πυραυλική επίθεση στη βάση Αΐν αλ Άσαντ όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις. Κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν σκοτώθηκε ή δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, ωστόσο αργότερα εκατοντάδες διαγνώστηκαν με διάσειση από τις εκρήξεις κατά την επίθεση.

 

onalert.gr

Shares