Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτός είναι ο εξοπλισμός που έλαβαν οι Ουκρανοί από ξένες χώρες τις τελευταίες ώρες

Τα πρώτα πλάνα από τα Βρετανικά οβιδοβόλα L119 στις μάχες στο Ντονμπάς

Πλήρως εξοπλισμένη η Ουκρανία

Όσο αφορά τον εξοπλισμό που απέστειλε η Γερμανία:
Και επίσημα στην Ουκρανία βρίσκονται τα τρία πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα «Cheetah», που απέστειλε η Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ, στο Censor.NET, με αναφορά στο “Interfax-Ukraine”.

Πρόκειται για συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων, για τα οποία έχουν λάβει ήδη δεκάδες χιλιάδες βλήματα και αναμένουν ακόμη 15.

 

Όσο αφορά τον εξοπλισμό που απέστειλε η Πολωνία:
Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας επιβεβαίωσε τη μεταφορά πολωνικών αρμάτων μάχης στις ουκρανικές αρχές.

Ο Krzysztof Platek, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Wolski o Wojnie, αναφέρει το Censor.NET: Τα πολωνικά άρματα μάχης PT-91 Twardy, που προστατεύονται από πανοπλίες ERAWA, έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός τους δεν αποκαλύπτεται.

Για να αντικαταστήσει αυτά τα άρματα μάχης, η Πολωνία θα αγοράσει εξοπλισμό από τη Νότια Κορέα. Πρόσθεσε ότι η έλλειψη περισσότερων από 200 αρμάτων μάχης T-72 και ορισμένου αριθμού αρμάτων μάχης PT-91 θα καλυφθεί με πλεόνασμα αρμάτων υψηλής ποιότητας. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2022-2026.

Μπορεί να μιλάμε για άρματα μάχης K2 «Black Panther» από τις εφεδρείες του κορεατικού στρατού. Η Platek δεν κατονόμασε το ακριβές μοντέλο κορεατικών αρμάτων μάχης που θα αγοράσει η Πολωνία.

Βρετανία: Τα οβιδοβόλα L119 χρησιμοποιούνται ήδη στο Ντονμπάς

Το πρώτο βίντεο με πυροβόλα L119 των 105 mm που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τη Μεγάλη Βρετανία, στη ζώνη μάχης στο Ντονμπάς, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το Censor.NET , σε γενικές γραμμές, οι Βρετανοί σχεδιάζουν να μεταφέρουν 36 οβίδες L119 και 72 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares