Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτός είναι ο 35χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό και είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ο 35χρονος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στις Συκιές Θεσσαλονίκης σε εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών αρχών της Γερμανίας.


Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 35χρονου, που παρίστανε τον αστυνομικό και είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, για τις αξιόποινες πράξεις «της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους, της αντιποίησης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση, οι οποίες φέρονται τελεσθείσες στη Θεσσαλονίκη».

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στις Συκιές Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών αρχών της Γερμανίας, και στην απολογία του ενώπιον Ανακριτή φέρεται να ομολόγησε ότι ουδεμία σχέση έχει με το Σώμα της Αστυνομίας, αποδέχθηκε εν μέρει της πράξεις της πλαστογραφίας, ενώ δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο το πορνογραφικό υλικό με τα ανήλικα, αρνούμενος κατ’ επέκταση τη συγκεκριμένη πράξη. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν, ωστόσο, εισαγγελέα και ανακριτή που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πώς μία συγγραφέας παιδικών βιβλίων «αδειάζει» τους ισχυρισμούς του
Παρίστανε τον αστυνομικό
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος, τουλάχιστον από το 2019, βρισκόταν στην Ελλάδα και κυκλοφορούσε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Παρίστανε άλλοτε τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο της Ελλάδας με υποτιθέμενο αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλοτε τον Έλληνα αστυνομικό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στο σπίτι του- όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.- εκτός από το υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν δύο κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου, καθώς και μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 35χρονου, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2310-388375 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας (διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας).

 

in.gr

Shares