Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Αυτονομιστές στην Ουκρανία: «Ας τα πάρουν, θα τα καταρρίψουμε και θα τους πάρουμε την τεχνολογία»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, αξιωματούχος του Ντονέτσκ δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από τις ΗΠΑ ή από άλλη δυτική χώρα όπως η Ολλανδία, τότε οι αυτονομιστές και οι ρωσικές δυνάμεις θα τα καταρρίψουν και στη συνέχεια θα μελετήσουν τα συντρίμμια τους.

Ο φιλορώσος αξιωματούχος από το Ντονέτσκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αφήστε τους να προμηθευτούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Θα είναι μια καλή ευκαιρία στην προσπάθεια εύρεσης υλικών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και το F-16 εξακολουθεί να είναι ένα ενδιαφέρον μαχητικό αεροσκάφος λόγω του εξοπλισμού που διαθέτει».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας στις περιοχές που ελέγχονται από την Ρωσία λειτουργούν άψογα και ότι τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά δεν θα προλάβουν καν να φτάσουν στην γραμμή επαφής. «Θα τα καταρρίψουμε, θα αποκλείσουμε την περιοχή συντριβής του αεροσκάφους και έπειτα θα εξετάσουμε εξονυχιστικά ό,τι είναι ενδιαφέρον για να το πάρουμε και να το μελετήσουμε, όπως τα ηλεκτρονικά του συστήματα, τα «avionics».

Οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια αρκετά έντονη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην Ουκρανία, με την Ολλανδία να έχει εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή της να κάνει μια τέτοια κίνηση, ενώ και οι ΗΠΑ δεν το απέκλεισαν ως ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Μάικλ Κάρπεντερ, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον θα συμφωνήσει με την ιδέα των εταίρων να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

πηγή: onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares