Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αυτοκτόνησε 17χρονος μετά από ψευδή κατηγορία για βιασμό – Το τεκμήριο της αθωότητας σε κρίση

Ένας έφηβος αυτοκτόνησε αφού κατηγορήθηκε για βιασμό από μια κοπέλα που αργότερα απέσυρε την καταγγελία της, σύμφωνα με έρευνα.

Ο Jay Cheshire, 17 ετών, πήρε συνέντευξη από την αστυνομία και πέρασε ένα μήνα υπό υποψία προτού οι αστυνομικοί αποφασίσουν ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Η μητέρα του, Karin Cheshire, 54, είπε ότι ο ισχυρισμός του κοριτσιού ήταν ένας παράγοντας για τον θάνατό του.

«Τον κατηγόρησε για βιασμό και είπε ότι ήταν σεξουαλικός δράστης», είπε στην ανάκριση. «Ήταν απολύτως στενοχωρημένος. Δύο εβδομάδες αργότερα, είπε ότι απέσυρε τις κατηγορίες». Ο Τζέι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ευάλωτος και ευαίσθητος», βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα δέντρο σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι του στο Σαουθάμπτον πέντε εβδομάδες μετά το τέλος της έρευνας για βιασμό.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε δύο εβδομάδες αργότερα, όταν το φερόμενο θύμα απέρριψε τον ισχυρισμό, αλλά ο Τζέι λέγεται ότι ήταν «εντελώς εκνευρισμένος» από τις κατηγορίες και απαγχονίστηκε στις 3 Ιουλίου. Μιλώντας για τον θάνατο του Τζέι, ο Σάιμον είπε: «Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί τον ενημέρωσαν για το άκρη. Ήταν ένας πολυαγαπημένος μαθητής, ευφυής και περιποιητικός και δεν είχε νόημα να κάνει κάτι τέτοιο. «Ο θυμός που νιώθω είναι ότι αυτό το κορίτσι και η μαμά της έχουν αφαιρέσει δύο ζωές με τους ισχυρισμούς τους».

 

Το τεκμήριο της αθωότητας βρίσκεται σε κρίση, ειδικά μετά το ξέσπασμα των κινημάτων #MeTοο, που ουσιαστικά είναι ένα κίνημα λαϊκών δικαστηριών. Συνεπώς, όσα ονόματα, πριν βγει δικαστική απόφαση, βρεθούν αναρτημένα στο διαδίκτυο, ο όχλος θα “ορμήσει” επάνω στον κατηγορούμενο, με τον τελευταίο συνήθως να ρισκάρει να χάσει τη δουλειά του ή και να γίνει στόχος χάκερ. Ακόμη, υπάρχουν υποθέσεις που άνδρες αθωώνονται, αλλά όχι από…τα δικαστήρια του όχλου, με τη ζωή τους να έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή κόλαση!

Το γεγονός έλαβε χρόνο το 2015.

πηγή: The Telegraph/metro.co.uk

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares