Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αυτοκτονία γυμναστή – Κατηγορούμενη: “Δεν τον οδήγησα στην αυτοκτονία”

Η αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη περιπλέκεται με βάση όσα αναφέρει το e-mail που έστειλε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Στην αντεπίθεση περνάει μέσω του δικηγόρου της η γυναίκα που ο 50χρονος γυμναστής κατηγορεί στο τελευταίο του μήνυμα ότι τον εξαπάτησε αποσπώντας του σχεδόν 500.000 ευρώ.

Μέσω του δικηγόρου της αναφέρει πως δεν υπήρχε δανεισμός χρημάτων, αλλά αντιθέτως ο γυμναστής ομολογούσε ότι έχανε χρήματα που διέθετε σε κρυπτονόμισμα.

«Δεν ισχύει ότι του απέσπασε χρήματα και κωδικούς. Ομολογεί ότι χάνει πολλά λεφτά στο Bitcoin. Άλλο δανείζω, άλλο δίνω σε μια σχέση…» δηλώνει ο δικηγόρος.

 

Δεν τον οδήγησα στην αυτοκτονία
Τα επόμενα 24ωρα οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν συγγενείς και φίλους του γυμναστή προσπαθώντας να ρίξουν φως στα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Αντικρούοντας τα όσα αναφέρει στο mail του ο γυμναστής η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο ίδιος της έστελνε μηνύματα με τα οποία προειδοποιούσε πως θα αυτοκτονήσει.

«Θα αυτοκτονήσω, φταίνε τα φάρμακα και η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι…» έγραφε ο 50χρονος σε ένα από τα μηνύματα.

 

Ήθελε να με διασύρει
Ο δικηγόρος της γυναίκας που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης με το οποίο υποστηρίζει πως ο 50χρονος γυμναστής ζητούσε εκδίκηση.

«Με την ανάρτησή του λίγο πριν την αυτοκτονία του καθώς επίσης και με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε διάφορα πρόσωπα προέβη σε αυτό που μου είχε προαναγγείλει μέσω μηνυμάτων του, ήτοι ότι μετά την αυτοκτονία του «θα ανοίξουν για εμένα οι ασκοί του Αιόλου, που γεννήθηκα σκατόψυχη και καταραμένη» .

Η ίδια υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της μηνύματα τα οποία πιστοποιούν ότι ο 50χρονος ήθελε να την παντρευτεί και για άγνωστους λόγους αποφάσισε να τη διασύρει.

«Έστειλε άσεμνο βίντεο στην εντολέα μου, τον πρώην σύζυγό της, ακόμα και στο σχολείο της κόρης της» αναφέρει ο δικηγόρος της γυναίκας.

Η ίδια η γυναίκα απαντά στα όσα ακούγονται μέσω του MEGA, και δηλώνει:

«Ζούσα υπό καθεστώς διαρκούς φόβου για τα παιδιά μου και για εμένα. Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα αυτοκτονήσει. Ζούμε μια κόλαση, δεν είναι αλήθεια τίποτα από όσα αναφέρονται».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι στη Θεσσαλονίκη ώστε να της παρέχεται και ψυχολογική στήριξη.

Η πρώην σύντροφος του γυμναστή «σπάει» τη σιωπή της
Πολλά ερωτήματα έχει δημιουργήσει η αυτοκτονία του 50χρονου γυμναστή που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος προτού βάλει τέλος στη ζωή του έκανε μια ανάρτηση στην οποία φωτογράφιζε μία γυναίκα, η οποία μέσω του δικηγόρου της ξεκαθαρίζει πως είχαν χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο υπόμνημα ο δικηγόρος της, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε χωρίσει εδώ και αρκετό διάστημα με τον 50χρονο, ενώ δήλωσε πως δεν υφίσταται η κατηγορία ότι του απέσπασε 400.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της γυναίκας ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία από μηνύματα ότι είχε δώσει 60.000 ευρώ σε bitcoin και γι’ αυτό τον λόγο ήταν προβληματισμένος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 50χρονος εκβίαζε τη γυναίκα με πορνογραφικό υλικό και μάλιστα ισχυρίζεται πως είχε στείλει το εν λόγω υλικό και σε άλλα άτομα.

Η πρώην σύντροφος του γυμναστή «σπάει» τη σιωπή της
Ο πρώην σύντροφος του 50χρονου γυμναστή δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν ένα παιδί μάλαμα» και ότι ήθελε να βοηθάει τον κόσμο. Σύμφωνα με την ίδια, πιθανότατα ο 50χρονος δεν άντεξε το γεγονός ότι εξαπατήθηκε.

«Θα μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι αυτός που το γράφει, αλλά επειδή στο τέλος οι αναφορές που έκανε για τον Θεό, για τους αθλούμενους και γι’ αυτούς τους ανθρώπους που τον αγαπάνε που ζήτησε συγγνώμη, είναι λόγια του Γιώργου και είμαι σίγουρη ότι τα έγραψε αυτός και τις καταστάσεις που τον έφεραν σε αυτό το σημείο», ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA.

Και συμπλήρωσε: «Παρ’ όλα αυτά εγώ δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος έκανε αυτό επειδή είχε πάθει ερωτική απογοήτευση ή επειδή έχασε τα λεφτά του απλά. Απλά ο Γιώργος ήταν ένας πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος και ίσως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ότι την πάτησε με άτομα που είχε εμπιστευτεί. Ήταν ίσως εγώ θεωρώ θυμωμένος με τον εαυτό του που έφτασε στο σημείο να του πάρουν όλη την περιουσία».

Τι λέει ο δικηγόρος της γυναίκας «αράχνης»
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το e-mail που έστειλε σε 24 παραλήπτες λίγο πριν τον θάνατο του ο γυμναστής.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και φέρεται να εστάλη από τον επαγγελματικό λογαριασμό της επιχείρησης που διατηρούσε ο Γιώργος Παπαναούμ, ξεκινάει με μία φωτογραφία από την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας, η οποία -σύμφωνα με τον αυτόχειρα- τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και κατά συνέπεια στην αυτοκτονία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, σύμφωνα με τον 50χρονο, είναι η μητέρα της 17χρονης που συνόδευσε τη Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που έγινε σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε συνολικά 24 παραλήπτες και στη λίστα ήταν, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού με την 24χρονη Γεωργία, μία μεγάλη εταιρεία που εμπορεύεται διάφορα προϊόντα, δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, τοπικό μέσο ενημέρωσης και το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Την εκβίαζε και την απειλούσε» λέει ο δικηγόρος της γυναίκας
Το μεσημέρι της Παρασκευής ο δικηγόρος της γυναίκας που κατονόμασε ο γυμναστής στο email με τους 24 παραλήπτες μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση του «Alpha για την υπόθεση.

Ο κ. Κώστας Κολτσής σημείωσε ότι η εντολέας του κατέθεσε υπόμνημα στην εισαγγελία, στο οποίο διαλαμβάνεται η θέση της επί του περιστατικού και του σημειώματος του 50χρονου αυτόχειρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως προκύπτει από το υλικό που έχω στη διάθεσή μου, η εντολέας μου χώρισε από τον αυτόχειρα αρκετό καιρό πριν. Ο αυτόχειρας επικαλούμενος προβλήματα, στενοχώρια, ότι θα αυτοκτονήσει όπως έκανε κι άλλες φορές στο παρελθόν, προσπαθούσε να την προσεγγίσει να γυρίσει σπίτι. Εκείνη αρνείτο καθώς χώρισαν λόγω του χαρακτήρα του. Ανυπόστατο και ανήκουστο το θέμα των 400.000 ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός πριν την αυτοκτονία, εκβίαζε και απειλούσε την εντολέα μου ότι θα την καταστρέψει».

Ένας από τους παραλήπτες των email του 50χρονου γυμναστή που έδωσε τέλος στη ζωή του ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha: «Η εταιρία μας έλαβε το email από τον 50χρονο το οποίο θεωρήσαμε spam. Δεν το ανοίξαμε αμέσως και καλέσαμε τους τεχνικούς μας ώστε να το ανοίξουν διότι υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο στο μήνυμα. Με τον γυμναστή συναντηθήκαμε μόνο μια φορά κοινωνικά. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο προσωπικά».

Shares