Οι Έλληνες αγρότες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα παράγουν σπαράγγια, και στράφηκαν σε αυτή την καλλιέργεια, γιατί είδαν το προϊόν τους να έχει τεράστια ζήτηση για εξαγωγές.
Είναι δύσκολη καλλιέργεια γιατί επηρεάζεται άμεσα από τον καιρό, και δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε ψυγεία. Πρέπει να μεταφερθεί κατευθείαν μετά τη συγκομιδή.
Οι Γερμανοί έχουν πάθει μανία με τα σπαράγγια, αφού σύμφωνα με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κέντρο Διατροφής είναι και πιο υγιεινά και καλύπτουν το 80% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και Ε.