Παρασκευή , 18 Ιουνίου 2021

Αυτό είναι το ισλαμιστικό κίνημα που σχετίζεται με τον Ερντογάν! Σε επιφυλακή οι γερμανικές υπηρεσίες…

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ως γνωστόν ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η “φίλη”  και “σύμμαχος” Γερμανία «ανακάλυψε» ή ορθότερα παραδέχτηκε, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμούς με ισλαμιστικά κινήματα που… ελέγχονται για τη δράση τους.

Για ακόμη μια μέρα το συγκεκριμένο ζήτημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Γερμανικού Τύπου όπως και ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Το περιοδικό Manager Magazin κάνει εκτενή αναφορά στις σχέσεις που τρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το ισλαμιστικό κίνημα Milli-Görus, το οποίο είναι υπό παρακολούθηση από τις γερμανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το Manager Magazin αναφέρει:

«Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε στενούς δεσμούς μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, του AKP, με τους ισλαμιστές. Σε απάντηση, μετά από επερώτηση της Σεβίμ Νταγκντελέν από το κόμμα Η Αριστερά, η οποία έχει δοθεί στο πρακτορείο ειδήσεων AFP στο Βερολίνο τη Δευτέρα, γίνεται αναφορά σε όλο και πιο ανοιχτές επαφές με το κίνημα Milli-Görus (IGMG), το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία.

Ο Ερντογάν έχει τις ιδεολογικές και πολιτικές του ρίζες στο κίνημα Milli-Görus, ανέφερε η κυβερνητική απάντηση. Μετά την ίδρυση του AKP αρχικά θεωρήθηκε προδότης και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες επαφές. Αυτές όμως εντάθηκαν, ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016. Γίνεται επίσης αναφορά σε διασυνδέσεις μεταξύ αξιωματούχων του IGMG και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την τουρκική θρησκευτική αρχή Diyanet και την ένωση Ditib, την ομοσπονδία των περισσοτέρων τουρκικών ενώσεων τζαμιών στη Γερμανία».

Ερντογάν: Αποκαλύπτεται το διεφθαρμένο κύκλωμα διαφθοράς του ερντογανικού καθεστώτος……

με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares