Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Αυτό είναι νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας Abdulhamid Han

Εικόνα

Οι Τούρκοι θα βγάλουν γεωτρύπανο στη «γαλάζια πατρίδα» εντός επόμενων ημερών. Το γεωτρύπανο δεν κόβει βόλτες όπως το Ορούτς Ρέις, τελείωσαν τα ψέμματα ένθεν και ένθεν

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το τέταρτο πλοίο γεώτρησης, το οποίο θα ονομάζεται Abdulhamid Han, και το οποίο θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφού απέπλευσε από το λιμάνι Okpo της Νότιας Κορέας, το πλοίο γεώτρησης έφτασε στο λιμάνι Taşucu της Μερσίνας στις 19 Μαΐου και η βαφή γίνεται πριν από τα δρομολόγια του.

Η τουρκική σημαία ήταν κεντημένη στην εξωτερική επιφάνεια του πλοίου και η μία επιφάνεια ήταν βαμμένη ερυθρόλευκη.

Στο πλοίο, το οποίο θα είναι το τέταρτο μέλος του στόλου αναζήτησης υδρογονανθράκων μετά το Fatih, το Kanuni και το Yavuz, συνεχίζεται η εγκατάσταση εξοπλισμού, τεχνικές διαδικασίες, πιστοποίηση και άλλες εργασίες βαφής.

 

Χαρακτηριστικά του πλοίου Abdulhamid Han

Το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας θα χρησιμεύσει ως το «δυνατότερο» του στόλου στο «Blue Vatan» με τον τεχνικό εξοπλισμό και τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

Εκτός από την έβδομη γενιά, το πλοίο, που ξεχωρίζει με τα 238 μέτρα μήκος, το πλάτος 42 μέτρα και το διπλό σύστημα ασφαλείας, θα ενισχύσει τις προσπάθειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων.

Το πλοίο, το οποίο διαθέτει ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης με διπλό πύργο και πλήρωμα 200 ατόμων, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας σε γαλάζια νερά με την ικανότητά του να κάνει γεωτρήσεις έως και 12.200 μέτρα.

Με πληροφορίες από  aa.com.tr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares