Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτή είναι η πρώτη πόλη που βάζει διόδια για τα παλιά αυτοκίνητα….

Ποια αυτοκίνητα θα πληρώνουν και πόσο – Τι προβλέπει το σχέδιο που προωθεί ο δήμαρχος της πόλης.


Οι οδηγοί παλαιότερων και πιο ρυπογόνων αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοποδηλάτων θα πρέπει να πληρώσουν 12,50 λίρες για να εισέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου από τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια του δημάρχου της πόλης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η νέα αυτή ρύθμιση επηρεάζει τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων τα οποία δεν πληρούν τα πρότυπα Euro 4 και αυτούς αυτοκινήτων ντίζελ που δεν πληρούν τα πρότυπα Euro 6.

Επίσης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι περισσότεροι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν 11,50 στερλίνες για να εισέλθουν στην ίδια περιοχή, η οποία ορίζεται από το King’s Cross στα βόρεια, το City στα ανατολικά, στο Imperial War Museum νότια και στο παλάτι του Buckingham δυτικά.

«Ο τοξικός αέρας είναι ένας αόρατος δολοφόνος υπεύθυνος για μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία της γενιάς μας» δήλωσε ο δήμαρχος Sadiq Khan.

Η ζώνη πολύ χαμηλών ρύπων (Ultra-Low Emission Zone – ULEZ) είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας για να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα του Λονδίνου, είπε ο δήμαρχος. Είναι ένα από τα πλέον τολμηρά σχέδια που εφαρμόζει μια πόλη στον πλανήτη και ως εκ τούτου, όλα τα μάτια του κόσμου είναι πάνω μας, κατέληξε.

drive

Shares