Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των επτά αθλητικών εφημερίδων…

Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των επτά αθλητικών εφημερίδων...

Επτά αθλητικές εφημερίδες έχουν… απομείνει στο περίπτερο. Μόνο. Επτά με ισάριθμους διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Προ μηνών ο όμιλος Alpha γύρισε σελίδα με τη μεταβίβαση στην οικογένεια Βαρδινογιάννηωστόσο αρκετές επιχειρήσεις του Δημήτρη Κοντομηνά διατηρήθηκαν στη μητρική εταιρεία, στην Demco.

Μεταξύ άλλων δε, διατηρεί και την αθλητική εφημερίδα «Sportday», έχοντας την αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2015 από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ποιοι είναι όμως οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων αθλητικών εφημερίδων; Η «Live Sport» ανήκει από την άνοιξη του 2018 στον Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso», «Εστία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Το «Sportime» κυκλοφορεί με εκδότη τον Περικλή Γκιόλια της Rise Entertaiment του Βίκτωρα Ρέστη. Αμφότερες μάλιστα έχουν αποσυρθεί από τις μετρήσεις των κυκλοφοριών, διαμαρτυρόμενες για το πρακτορείο «Αργος» και τις μετρήσεις του.

Το «Φως των Σπορ» ανήκει, από πρώτη του μέρα, στην οικογένεια Νικολαΐδη: ύστερα από τον θάνατο του Θεόδωρου, συνεχίζει να την… τρέχει η οικογένειά του. Ο «Πρωταθλητής», που έχει… απορροφήσει εδώ και μερικούς μήνες τον «Γαύρο», εκδίδεται από τον Σωτήρη Πουλόπουλο.

Η «Ωρα των Σπορ» κυκλοφορεί από την εταιρεία Ελληνικός Τύπος ΕΠΕ του Κωνσταντίνου Γέρου που ασχολείται και με περιοδικά και εφημερίδες σταυρολέξων και τηλεόρασης (όπως η «TV Star»).

Και η «Πράσινη» ανήκει στην DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ένας μεγάλος διαδικτυακός όμιλος με πολλά sites…

 

dailymedia

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares