Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτή είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΣΟΥΣ των Μουσουλμάνων: ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ιατρική βοήθεια & φαγητό σε Χριστιανούς…

Δύο περιστατικά μέσα σε λίγες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την άρνηση των Πακιστανικών Αρχών να προσφέρουν βοήθεια σε Χριστιανικές μειονότητες , εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού…

Οι Αρχές του Πακιστάν, επικαλούνται το Κοράνι (9:60), σύμφωνα με το οποίο, «δεν επιτρέπεται να προσφέρεις βοήθεια σε άπιστους, εκτός από εκείνους που έχουν κλίση προς το Ισλάμ, με την ελπίδα, ότι θα γίνουν Μουσουλμάνοι, εφόσον τους προσφέρεις βοήθεια».

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 30 Μαρτίου 2020, στην πρωτεύουσα Καράτσι του Πακιστάν. Μία ΜΚΟ αρνήθηκε να προσφέρει φαγητό σε Ινδούς και Χριστιανούς, οι οποίοι, όπως και οι Μουσουλμάνοι της περιοχής, πλήττονται το ίδιο από τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, μέλη άλλων ΜΚΟ μοίρασαν κάρτες παροχής φαγητού και άλλων προμηθειών στα σπίτια των Μουσουλμάνων, αλλά όταν έφτασαν στα σπίτια των Χριστιανών, τα προσπέρασαν επιδεικτικά, λέγοντας ότι οι κάρτες επαρκούν μόνο για τους Μουσουλμάνους, σύμφωνα με τον 54χρονο Χριστιανό που μένει στο Πακιστάν, Farooq Masih.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη μερικές ημέρες αργότερα, στις 4 Απριλίου 2020. Χριστιανοί ηγέτες του Πακιστάν, ανέφεραν, ότι η Κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει φαγητό στους Χριστιανούς της πόλης Λαχώρη, λόγω της θρησκευτικής τους ταυτότητας.

Σύμφωνα με έναν Πάστορα της περιοχής, πριν από μερικές ημέρες, έγινε μία ανακοίνωση από ένα τζαμί της γειτονιάς Sher-Shah στη Λαχώρη, η οποία καλούσε τους πολίτες να συγκεντρώσουν στα σπίτια τους αποθέματα τροφίμων που τους παρέχει η Πακιστανική Κυβέρνηση. «Όταν οι Χριστιανοί έφτασαν στο σημείο διανομής και έδειξαν τις ταυτότητές τους, οι υπάλληλοι τους ζήτησαν να αποχωρήσουν λέγοντάς τους, ότι τα αποθέματα προορίζονται μόνο για τους Μουσουλμάνους πολίτες».

Οι Χριστιανοί ηγέτες κάνουν λόγο για θρησκευτικό μίσος και διακρίσεις που βιώνουν οι Χριστιανικές μειονότητες του Πακιστάν, ενώ απευθύνουν έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα να μεριμνήσει, προκειμένου να βοηθηθούν, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και οι Χριστιανοί πολίτες.

The Flag Report

Shares