Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ! ΌΛΑ στα χέρια των Γερμανών – Έλεος πια!

Συμφωνία της κυβέρνησης με τον όμιλο Volkswagen για να γίνει «πράσινο νησί» η Αστυπάλαια…

Στις 4/11 η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος Volkswagen ανακοίωσαν την υλοποίηση έργου για επικείμενη μεταροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» και «πράσινο» νησί της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νησι της Μεσογείου προβλέπεται να έχει ενεργειακή αυτονομία.

Παράλληλα το συγκεκριμένο έργο θα περιλαμβάνει:

α) τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά,

β) την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας και μετακίνησης και γ) την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), χωρίς αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα, σε αντικατάσταση των σημερινών γεννητριών πετρελαίου.

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη από τοντον Dr Herbert Diess, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen και από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη.

Η πρώτη εκτίμηση για την διάρκεια του σχεδιασμού υλοποίησης ήταν τα 6 έτη.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, που παρευρέθηκε στη τελετή, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνες τους και ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και του ομίλου Volkswagen».

Βασικός σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η μετατροπή ενός από τα νησιά του Αιγαίου σε «πράσινο και βιώσιμο νησί ενώ παράλληλα στοχεύει και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετακινήσεων με ηλεκτρικά οχήματα, εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας κατά παραγγελία, προώθησης της χρήσης ΑΠΕ και δοκιμής νέων τεχνολογιών στην αυτόνομη οδήγηση.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένα εντελώς νέο, προηγμένο σύστημα μεταφοράς που περιλαμβάνει:

• Κίνητρα για την αλλαγή των συμβατικών Ι.Χ. οχημάτων με ηλεκτρικά μέσα από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Συνολικά, περίπου 1.000 ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν περίπου 1.500 οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

• Οχήματα δημόσιας χρήσης καθώς και οχήματα κοινής ωφέλειας στο νησί -Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και δημόσιου τομέα- που θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά με τη βοήθεια του Volkswagen Group.

• Αναγκαίες εργασίες υποδομών για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου φόρτισης των οχημάτων.

• Υπηρεσίες κατά παραγγελία δημόσιας συγκοινωνίας, μέσω ψηφιακών εφαρμογών, που θα επιτρέψει σε κατοίκους και επισκέπτες μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις τους, υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων, e-μοτοποδηλάτων και e-ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Δείτε την τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ήδη από τον Ιούλιο όπου ζητούσε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις που έννομα δικαιούται η Ελλάδα

Θυμηθείτε την δήλωση του Κ.Βελόπουλου, την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ “κλείνει” συμφωνίες

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΝΔ: Είστε τόσο ΓΕΡΜΑΝΟΛΑΤΡΕΣ; ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ την Volkswagen για τα εγκλήματα της…

με πληροφορίες από dimokratianews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares