Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Αυτή είναι η απολυμένη διεμφυλική που έκλεινε λογαριασμούς στο Twitter όσων δεν είναι υπέρ του τρανσεξουαλισμού

Μια πρώην συντονιστής περιεχομένου του Twitter εμφανίστηκε σε ένα απόσπασμα ειδήσεων του ξένου μέσου NBC τη Δευτέρα και η ταυτότητα του ατόμου έχει ρίξει φως, στο γιατί πολλές χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, είχαν και εξακολουθούν ακόμα να έχουν αποκλειστεί από το Twitter τα τελευταία χρόνια επειδή δεν ήταν συμβατοί με την θεωρία του φύλου ως “κοινωνική κατασκευή” και χρησιμοποιούσαν αντωνυμίες σε διεμφυλικά άτομα τις αντίστοιχες που συμπίπτουν στο βιολογικό τους φύλο.

Η Μελίσσα Ίνγκλ ήταν μία από τις πολλές επόπτες περιεχομένου που απολύθηκαν όταν ανέλαβε ο Ήλον Μασκ και η ανδρική βιολογική ταυτότητα δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους φεμινιστικούς κύκλους, που δεν συμβαδίζουν με τον  τρανσεξουαλισμό.

Το 2018, είχε ανασταλεί ο λογαριασμός μιας καναδής φεμινίστριας επειδή είχε χρησιμοποιήσει την προσωπική αντωνυμία αντίστοιχης που συμπίπτει με το βιολογικό φύλο ενός διεμφυλικού ανθρώπου, που κατηγορείται για παιδεραστία και αρκετά αποδεικτικά βρίσκονται ήδη στον αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το The Post Millenial.

Πολλοί χρήστες είχαν κατηγορήσει επί προηγούμενης διαχείρισης το τουίτερ ότι λογοκρίνει χρήστες με “συντηρητικές” φωνές και “φίλτραρες” δημοσιεύματα ως “παραπληροφόρηση” και άλλων παρόμοιων τεμπέλων, με πολιτικά μοτίβα να βρίσκονται πίσω από τους τότε εργαζόμενους του τομέα της διαχείρισης περιεχομένου. Μάλιστα κάποιοι εκ των οποίων είναι και ακτιβιστές!

https://twitter.com/_CryMiaRiver/status/1595595176457764866?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1595596130762604545%7Ctwgr%5E690189ff278ee96476039081fe47345cba78072e%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fthepostmillennial.com%2Fshocker-fired-twitter-content-moderator-is-a-super-woke-trans-woman-activist

Άλλοι είχαν επίσης “αποκοπεί” από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω χρήσης διαφορετικών προσωπικών αντωνυμιών σε διεμφυλικά άτομα.

Ένας άλλος χρήστης σύνταξε ένα thread (ανάρτηση κλωστή) στο τουίτερ, που τεκμηριώνει εισαγωγικά την αμφιλεγόμενη (πρώην) διαχείριση του Τουίτερ, όταν δεν είχε αποκλειστεί ένας λογαριασμός ενός άνδρα, που έστελνε απειλές σε γυναίκα, αλλά είχε ανασταλεί ο λογαριασμός μιας γυναίκας επειδή εξέφρασε την άποψή της σε αντίθετο ρεύμα αυτών των διεμφυλικών.

Tέλος, σε συνέντευξή της η διεμφυλική ακτιβίστρια είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για το μέλλον του Τουίτερ, με αφορμή την διευρυμένη ελευθερία της έκφρασης που έχει αποκατασταθεί, λέγοντας ότι το μέλλον της πλατφόρμας θα είναι γεμάτο με…εξτρεμισμό.

πηγή: The Post Millenial

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares