Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυτές είναι από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές στην Ελλάδα που οφείλετε να αποφύγετε

Παρά την απαράμιλλη ομορφιά τους, οι συγκεκριμένοι δρόμοι δείχνουν έτοιμοι να εξαφανίσουν από προσώπου γης όσους υποπέσουν στο πρώτο λάθος.

Ευλογημένη χαρακτηρίζεται η χώρα μας, δεδομένου ότι βρίθει από μεθυστικού κάλλους προορισμούς που σε προσκαλούν να τους εξερευνήσεις.

Κάποιοι είναι εύκολα προσβάσιμοι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που κρύβουν μεγάλες παγίδες και ως εκ τούτου καλό είναι να αποφεύγονται πάση θυσία. Πρόκειται για διαδρομές που δεν πληρούν καμιά παραμικρή προδιαγραφή ασφαλείας και ως εκ τούτου μια απροσεξία από τη μεριά του οδηγού μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

 

Παραλιακός δρόμος Ψάθα – Σχίνος
Όσοι τον έχουν διασχίσει έχουν αναγνωρίσει τη μοναδική ικανότητα του παραλιακού δρόμου στην Αττική να παντρεύει αρμονικά βουνό με θάλασσα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, θα συμβουλέψουν τον υποψήφιο ταξιδιώτη να τον αποφύγει.

Αυτό διότι ο δρόμος έχει αφεθεί στη μοίρα του, και βρίθει από λακκούβες και ρωγμές που απειλούν με σημαντικές φθορές τα αυτοκίνητα, και ειδικά αυτά των οδηγών που θα αψηφήσουν τις ιδιαιτερότητες του δρόμου.

πιο επικίνδυνος δρόμος ελλάδα

Τον βαθμό επικινδυνότητας εκτοξεύει το βουνό που σχεδόν σκεπάζει τα οχήματα, μιας και μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή. Ακόμα, οι σεισμικές δονήσεις (η περιοχή βρίσκεται κοντά στο ρήγμα των Αλκιονίδων) είναι υπεύθυνες για τις ιδιαίτερα συχνές κατολισθήσεις βράχων οι οποίοι απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος που προέρχεται και από τη θάλασσα, με τα κύματα του Κορινθιακού να «μαστιγώνουν» το δρόμο και να σκεπάζουν τα οχήματα.

 

Περδικάκι-Πατιόπουλο
Χωμένο σε ένα βαθούλωμα, σε υψόμετρο 740 μέτρων, στον ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται το χωριό Περδικάκι, που περιστοιχίζεται από ελατοσκέπαστα βουνά, τα οποία αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου.

πιο επικίνδυνος δρόμος ελλάδα

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ομορφιά του ορεινού χωριού, το οποίο απέχει 110 χλμ. από το Μεσολόγγι. Άπαντες, όμως, θα σου μιλήσουν για ένα οδικό πέρασμα που αποτελεί μέρος της διεθνούς λίστας με τους δρόμους του θανάτου. Πρόκειται για έναν ορεινό χωματόδρομο 12 χλμ. σε υψόμετρο 700 μέτρων που ενώνει το Περδικάκι με το χωριό Πατιόπουλο και αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή της επαρχιακής οδού.

Η ακραία στενότητα του δρόμου, οι θεόρατες λακκούβες και η παντελής απουσία στηθαίων ασφαλείας συνθέτουν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ το οποίο καθιστά απαγορευτική κάθε απόπειρα διέλευσης,

 

Δρόμος Καλλικράτη-Καψόδασος
Τον «μαύρο» τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα διεκδικεί και ο στενός επαρχιακός δρόμος Καλλικράτη-Καψόδασος που βρίσκεται στην οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων της Κρήτης. Ο δρόμος συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το χωριό Καψόδασος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη.

πιο επικίνδυνος δρόμος ελλάδα

Όσο ο ταξιδιώτης διασχίζει τον δρόμο «σαγηνεύεται» από το ατελείωτο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Πρέπει, ωστόσο, να έχει συνεχώς στραμμένη την προσοχή του στον φιδίσιο δρόμο των 11 χλμ., μιας και το παραμικρό λάθος μπορεί να έχει τραγική κατάληξη.

Οι προστατευτικές μπαριέρες λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ δεν υπάρχουν ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, αφού εκεί που τελειώνει ο δρόμος ξεκινούν οι… διαφόρων μεγεθών βράχοι και κοτρόνες.

 

 

carandmotor.gr

Shares