Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αυτά είναι τα «μάτια» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ! Τα ραντάρ που του εξασφαλίζουν εναέρια κυριαρχία….

Αυτά είναι τα «μάτια» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ! Τα ραντάρ που του εξασφαλίζουν εναέρια κυριαρχία....


Η κατασκευαστική Lockheed Martin θα συνεχίσει να παράγει εξελιγμένα αεροπορικά ραντάρ για χάριν του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Νωρίτερα το 2019 υπεγράφη νέα σύμβαση ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για πολυετή παραγωγή (MYP) 24 επιπλέον ραντάρ APY-9 για το πρόγραμμα αεροσκαφών E-2D του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα είναι επίσης γνωστό ως «Advanced Hawkeye».

Το πρόγραμμα εξοπλισμού των ραντάρ APY-9 πλησιάζει την ολοκλήρωση μιας τρέχουσας σύμβασης πενταετούς παραγωγής το 2020, αλλά οι συναρμόδιοι συμφώνησαν σε επέκταση της συνεργασίας τους με παραδόσεις από το 2021 έως το 2025. Η τελευταία σειρά ραντάρ θα περιλαμβάνει τη νέα προηγμένη τεχνολογία στους εξοπλισμούς τέτοιου είδους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να παράγουμε ραντάρ APY-9 για τα Αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις ΗΠΑ με αναβαθμίσεις των επιδόσεων των πολεμικών τους μηχανών», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος Ken Kaminski

Το ραντάρ APY-9 είναι ένα σύστημα επιτήρησης Ultra High Frequency (UHF) που παρέχει μηχανικές και ηλεκτρονικές δυνατότητες σάρωσης σχεδιασμένες να ανιχνεύουν τους μικρότερους στόχους – και περισσότερους από αυτούς – σε μεγαλύτερο εύρος, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές και στην ξηρά. Τοποθετείται στα αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού και επιτηρεί τις θάλασσες άλλα και τις ακτές.

«Η ομάδα έχει αποδώσει εξαιρετικά καλά μέχρι σήμερα, όσον αφορά την παράδοση όλων των συστημάτων μας APY-9 με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Kaminski.

Οι παραγωγή των ραντάρ πραγματοποιείται σε εργοστάσια της Lockheed Martin στις Συρακούσες και στο Owego της Νέας Υόρκης και στο Clearwater της Φλώριδας.

 

 

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares