Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Θερμή η συμμετοχή της Ομογένειας στα Θεοφάνεια

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων της Αυστραλίας στη ρίψη του Τίμιου Σταυρού και τον εορτασμό των Θεοφανείων αφού πλέον δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό ενώ η ανάγκη να παρευρεθούν στην φετινή εκδήλωση ήταν μεγάλη.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για αυτή τη χρονιά ήταν η Μελβούρνη όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αγιασμός, ο όρθρος και η Θεία λειτουργία έγιναν στον ιερό ναό των Αγίων Θεοφανείων στην παραλιακή περιοχή του Frankston στα περίχωρα της Μελβούρνης και ακολούθησε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμούς των υδάτων.

Δεκάδες ήταν οι ομογενείς όλων των ηλικιών που βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία. «Νικητής» ήταν ο ομογενής Μανώλης Σπύρογλου ο οποίος μέσω της ΕΡΤ ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους τους Έλληνες υγεία και χρόνια πολλά.

Μετά το πέρας της τελετής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη μεγάλη παρουσία των πιστών και ιδιαίτερα των νέων επισημαίνοντας την ελπιδοφόρα διαρκή αύξηση της παρουσίας των στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Τέλος, ο κ. Μακάριος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες υγεία και μακροημέρευση με την ευχή του Θεού.

Εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, την Αδελαΐδα, το Περθ, το Ντάργουιν, στην Καμπέρα και σε πολλές άλλες μικρότερες, όπου υπάρχουν ομογενείς.

 

cnn.gr

Shares