Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Οι αρχές συνδέουν τους θανάτους δύο ατόμων με τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19

Η Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών, (Therapeutic Goods Agency – TGA), έχει ενημερωθεί για δύο ακόμη θανατηφόρες περιπτώσεις της διαταραχής πήξης του αίματος που σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το ένα θύμα είναι ένας 44χρονος άνδρας από την Πολιτεία της Τασμανίας και το άλλο μια 48χρονη γυναίκα από την Πολιτεία της Βικτόρια. Τα δύο μοιραία περιστατικά αναφέρθηκαν ως θρομβώσεις με σύνδρομο θρομβοπενίας, (Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome – TTS).

H Διοικητής Υγείας της Τασμανίας Κάθριν Μόργκαν – Γουίκς δήλωσε ότι ο άνδρας αποτελεί επιβεβαιωμένη υπόθεση θρομβώσεως. Εμβολιάστηκε σε κλινική εμβολιασμού της Τασμανίας. Η  Διοικητής υποστηρίζει ότι το θανατηφόρο περιστατικό ήταν μεν σπάνια περίπτωση, ωστόσο, υπήρξε πάρα πολύ σοβαρή.

A 44-year-old Tasmanian man dies after receiving the first dose of AstraZeneca – Eritrea News

Η Κάθριν Μόργκαν – Γουίκς

“Το TTS πιστεύεται ότι συμβαίνει εξαιτίας ανοσοανταπόκρισης στο εμβόλιο AstraZeneca και είναι διαφορετικό από άλλες καταστάσεις. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν συμπτώματα όπως σοβαροί ή επίμονοι πονοκέφαλοι, θολή όραση, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, οίδημα στα πόδια ή επίμονο κοιλιακό πόνο,” συμβούλεψε η Γουίκς.

H ίδια υποστήριξε, (σ.σ. κατά τη συνήθη πρακτική για την προώθηση των εμβολίων παγκοσμίως), ότι σε άτομα άνω των 60 ετών τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν των σπάνιων κινδύνων που συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Coronavirus Victoria: International arrivals to start arriving in full on Monday, is the state ready?

Ο Μπεν Κάουι

Ο  Αναπληρωτής Υπεύθυνος Υγείας της Πολιτείας της Βικτόρια Μπεν Κάουι τόνισε ότι κάθε απώλεια ζωής είναι τραγική. “Συμβαίνει μία στο εκατομμύριο. Ένα [θανατηφόρο] περιστατικό έχει μεγάλη βαρύτητα, ωστόσο αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι η ισορροπία μεταξύ της σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας και του απόλυτου θεμελιώδους αγαθού για τον εμβολιασμό της κοινότητάς μας κατά της COVID-19.”

Στην Αυστραλία έχουν χορηγηθεί 6,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca ενώ έξι θάνατοι σχετίζονται με την πρώτη δόση, ανέφερε η TGA. Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 87 περιπτώσεις TTS. Από τους τέσσερις προηγούμενους θανάτους, τρεις ήταν υποθέσεις θρομβώσεως με σύνδρομο θρομβοπενίας και ένας περίπτωση ανοσοποιητικής θρομβοπενίας, (Immune Thrombocytopenia – ITP).

Πηγή: ABC – Australian Broadcasting Corporation

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares