Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Κατηγορεί την Κίνα για “fake news”

Οργισμένα αντέδρασε η Αυστραλία σε κίνηση της Κίνας να δημοσιεύσει ως fake news φωτογραφία σε Twitter της κινεζικής κυβέρνησης που δείχνει έναν Αυστραλό στρατιώτη να δολοφονεί ένα μικρό παιδί από το Αφγανιστάν.

O εκπρόσωπος Τύπου του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Λιγιάν Τζάο ανήρτησε μια κατασκευασμένη εικόνα που απεικόνιζε έναν Αυστραλό στρατιώτη με ένα ματωμένο μαχαίρι δίπλα στο παιδί. Το παιδί φαίνεται να κρατάς τα χέρια του ένα αρνί. Η φωτογραφία φαίνεται ότι συνδέεται με υπονοούμενα για την δολοφονία με μαχαίρι από στρατιώτες της Αυστραλίας, δύο 14χρονων Αφγανών εφήβων. Το πόρισμα, ωστόσο, της Αυστραλιανής Δύναμης Άμυνας (Australian Defence Force – ADF) δεν στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο.

O Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε το Πεκίνο θα πρέπει να ντρέπεται για τη δημοσίευση και κυκλοφορία της απεχθούς φωτογραφίας. Το συμβάν έρχεται σε μια εποχή που οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι τεταμένες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με έκθεση της η Αυστραλιανή Δύναμη Άμυνας  υποστήριξε ότι διαθέτει επαρκή στοιχεία ότι 25 Αυστραλιανοί στρατιώτες είχαν εμπλακεί στις δολοφονίες 39 Αφγανών πολιτών και φυλακισμένων κατά το διάστημα 2009-2013. Το πόρισμα της υπηρεσίας προκάλεσε την έντονη καταδίκη του γεγονότος ενώ τα ευρήματα της έκθεσης ερευνώνται τώρα από την αστυνομία.

Η επίμαχη φωτογραφία από το Twitter:

Πηγή: BBC

Του ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares