Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αυστηροποίηση των νόμων περί όπλων

26558553

Η Γερμανία σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους νόμους περί όπλων μετά την ύποπτη συνωμοσία μιας ακροδεξιάς ομάδας για τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης και την τοποθέτηση ενός ανήλικου βασιλικού ως εθνικού ηγέτη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα 25 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο σχέδιο, το οποίο έχει σοκάρει πολλούς σε μία από τις πιο σταθερές δημοκρατίες της Ευρώπης. Πολλοί από τους υπόπτους ήταν μέλη του ακροδεξιού κινήματος “Reichsbuerger” (Πολίτες του Ράιχ) που αρνείται την ύπαρξη του σύγχρονου γερμανικού κράτους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Bild am Sonntag”, προειδοποίησε ότι το κίνημα “Πολίτες του Ράιχ” αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη απειλή για τη Γερμανία, δεδομένου ότι έχει επεκταθεί κατά 2.000 σε 23.000 άτομα τον τελευταίο χρόνο.

“Δεν πρόκειται για ακίνδυνους τρελούς, αλλά για ύποπτους τρομοκράτες που κάθονται τώρα προφυλακισμένοι”, ανέφερε η Φέσερ.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται άτομα που διαθέτουν όπλα και γνώση του τρόπου χρήσης τους. Είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν νυν και πρώην μέλη του στρατού και είχαν αποθηκεύσει όπλα.

“Πρέπει όλες οι αρχές να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση” για να αφαιρέσουν τα όπλα τους, ανέφερε η Φέσερ γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα “αυστηροποιήσει σύντομα περαιτέρω τους νόμους περί όπλων”.

Πριν από τις επιδρομές, οι αρχές είχαν ήδη κατασχέσει όπλα από περισσότερα από 1.000 μέλη των “Πολιτών του Ράιχ”. Ωστόσο, τουλάχιστον άλλοι 500 πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κατέχουν άδειες οπλοφορίας σε μια χώρα όπου η ιδιωτική κατοχή πυροβόλων όπλων είναι σπάνια.

Πηγή: capital.gr

Shares