Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αφήνουν και σκουριάζουν από το 2013 τρία ελικόπτερα Super Puma – Η Ελληνική λύση με επιστολή ζητάει την άμεση λύση του θέματος….

Αφήνουν και σκουριάζουν από το 2013 τρία ελικόπτερα Super Puma - Η Ελληνική λύση με επιστολή ζητάει την άμεση λύση του θέματος....

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον ΥΕΘΑ αναφέρει τι συμβαίνει και τρία Super Puma  βρίσκονται στην ΕΑΒ από το 2013 και σκουριάζουν.

Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα βρίσκονται από το 2013 σε διαδικασία επισκευής κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.Τα τρία ΠΟΛΥΤΙΜΑ για εθνικούς λόγους αποστολών έρευνας  και διασώσεως στο Αιγαίο αλλά και αεροδιακομιδών ασθενών ελικόπτερα Super Puma «κάθονται» ουσιαστικά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αντί να έχουν παραδοθεί από χρόνια και να επιχειρούν στο Αιγαίο, πα

Ωστόσο δεν είναι η μόνη φορά η Ελλάδα αντιμετωπίζει με προχειρότητα το θέμα καθώς παρόμοιο περιστατικό υπήρχε και με τα MRAP του  2015 .

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιατόπουλος ότι από το έτος 2013 έως σήμερα, έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ ΑΕ πέντε ελικόπτερα (Ε/Π) AS-332C1 (Super Puma) για εκτέλεση εργοστασιακής συντήρησης, που περιλαμβάνει 12ετή επιθεώρηση & G-lnspection, εκ των οποίων έχουν αποδοθεί τα δύο. Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκονται ενταγμένα στην εταιρεία τρία Ε/Π, με ημερομηνίες ένταξης, 04 Σεπτεμβρίου 2014, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και 03 Νοεμβρίου 2016.

Ο  Κ.Βελόπουλος δεν αρκέστηκε την ασαφή και χαοτική εικόνα που παρουσιάζει ο ΥΕΘΑ και με επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητάει να επισπεύσουν τις  διαδικασίες.

Πρόκειται για ελικόπτερα μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή κι ας ελπίσουμε να επισπευσθούν οι εργασίες συντήρησης ώστε να είναι έτοιμα για χρήση.

Ας ελπίσουμε ότι τέτοιους είδους απερισκεψίες , να αφήνουν να σαπίζουν ελικόπτερα δεν θα επαναληφθούν στο παρελθόν.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares