Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ξεκινούν πρόγραμμα κατά της φτώχιας

[adrotate group="4"]
Ένα πρόγραμμα βοήθειας ξεκίνησε σήμερα Κυριακή (24.10.2021) η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, που συνίσταται στη διανομή σιταριού ως αντάλλαγμα για εργασία σε δεκάδες χιλιάδες άνδρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πείνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αφγανική πρωτεύουσα.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της ανεργίας», τόνισε, διευκρινίζοντας πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να «εργαστούν σκληρά».

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, με 11.600 τόνους σιταριού που θα διανεμηθούν ως μισθοί στην πρωτεύουσα και 55.000 τόνους σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Χεράτ, η Τζαλαλαμπάντ και η Κανταχάρ.

Στην Καμπούλ, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σκάψουν κανάλια και τάφρους προκειμένου να συλλέγεται το νερό και το χιόνι, στο πλαίσιο της μάχης κατά της έλλειψης νερού.

Ο Μουτζαχίντ και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Γεωργίας Αμπντούλ Ράχμαν Ρασίντ και ο δήμαρχος της Καμπούλ Χαμντουλάχ Νουμάνι, έκοψαν μια ροζ κορδέλα και έσκαψαν ένα μικρό χαντάκι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής εγκαινίων στο Ριζ Κορ, μια αγροτική περιοχή της πρωτεύουσας.

 

 

Πηγή:  newsit.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares