Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ σταυρούς από εκκλησίες της Κρήτης; Η Μητρόπολη απάντησε… (BINTEO)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αφαιρέθηκαν σταυροί από εκκλησίες της Κρήτης και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του…

ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου διέψευσε και ο ίδιος τα δημοσιεύματα.

Δείτε αναλυτικά τί αναφέρει:

Τα τελευταία 24ωρα μια κακόγουστη «φάρσα» διατρέχει το διαδίκτυο. Ξεκίνησε από ανεύθυνους σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι -είτε από αφέλεια είτε λόγω περίεργων σκοπιμοτήτων- διακίνησαν την ψευδή «είδηση» ότι τάχα έχουν αφαιρεθεί από τους ιερούς ναούς του Ρεθύμνου οι Σταυροί!

Δυστυχώς, στη σύγχρονη δημοσιογραφία των κλικ -που συχνά και αδικαιολόγητα απουσιάζει η δεοντολογία της διασταύρωσης πληροφοριών- κάποιες ιστοσελίδες, ακόμη και εκκλησιαστικές, έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν άκριτα αυτό το ψέμα. Και έχουν ευθύνη, διότι πολύ απλά όφειλαν να ερωτήσουν, να διασταυρώσουν και μετά να δημοσιεύσουν ο,τιδήποτε.

Και αν κανείς μπορεί να συγχωρήσει τους αφελείς ιδιώτες που μέσω του διαδικτύου αισθάνονται κάποια στιγμή «σπουδαίοι» και δημοσιολογούν ανεύθυνα, αυτό δεν ισχύει για επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου και για διαδικτυακούς τόπους που έχουν καθιερωθεί ως πηγές πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Γιάννης Καλαϊτζάκης φιλοξένησε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον Team Fm, το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο. Στην ενδιαφέρουσα μεταξύ τους συζήτηση έγινε ένα καλό ξεκαθάρισμα των πραγμάτων, ενώ με ιερή αγανάκτηση στηλιτεύθηκε η ανευθυνότητα και η προχειρότητα -ενδεχομένως και η σκοπιμότητα- όσων χωρίς να ερευνήσουν έσπευσαν να διακινήσουν ψευδείς ειδήσεις, αλλά ακόμη και όσων, μετά τις διευκρινίσεις που έλαβαν, συνεχίζουν δυστυχώς να παραπληροφορούν τους ανθρώπους που δεν ζουν στο Ρέθυμνο. Γιατί οι Ρεθυμνιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι ψευδή και κακόβουλα.

Ελπίζω με αυτή τη συνέντευξη να ενημερωθούν σωστά και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που τυχόν έπεσαν θύματα αυτής της κακόγουστα χαλκευμένης «είδησης»…

Ακούστε τη συνέντευξη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ… ΑΦΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥΤα τελευταία 24ωρα μια κακόγουστη "φάρσα" διατρέχει το διαδίκτυο. Ξεκίνησε από ανεύθυνους σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι -είτε από αφέλεια είτε λόγω περίεργων σκοπιμοτήτων- διακίνησαν την ψευδή "είδηση" ότι τάχα έχουν αφαιρεθεί από τους ιερούς ναούς του Ρεθύμνου οι Σταυροί!Δυστυχώς, στη σύγχρονη δημοσιογραφία των κλικ -που συχνά και αδικαιολόγητα απουσιάζει η δεοντολογία της διασταύρωσης πληροφοριών- κάποιες ιστοσελίδες, ακόμη και εκκλησιαστικές, έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν άκριτα αυτό το ψέμα. Και έχουν ευθύνη, διότι πολύ απλά όφειλαν να ερωτήσουν, να διασταυρώσουν και μετά να δημοσιεύσουν ο,τιδήποτε.Και αν κανείς μπορεί να συγχωρήσει τους αφελείς ιδιώτες που μέσω του διαδικτύου αισθάνονται κάποια στιγμή "σπουδαίοι" και δημοσιολογούν ανεύθυνα, αυτό δεν ισχύει για επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου και για διαδικτυακούς τόπους που έχουν καθιερωθεί ως πηγές πληροφόρησης της κοινής γνώμης.Σε κάθε περίπτωση, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Γιάννης Καλαϊτζάκης φιλοξένησε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον Team Fm, το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο. Στην ενδιαφέρουσα μεταξύ τους συζήτηση έγινε ένα καλό ξεκαθάρισμα των πραγμάτων, ενώ με ιερή αγανάκτηση στηλιτεύθηκε η ανευθυνότητα και η προχειρότητα -ενδεχομένως και η σκοπιμότητα- όσων χωρίς να ερευνήσουν έσπευσαν να διακινήσουν ψευδείς ειδήσεις, αλλά ακόμη και όσων, μετά τις διευκρινίσεις που έλαβαν, συνεχίζουν δυστυχώς να παραπληροφορούν τους ανθρώπους που δεν ζουν στο Ρέθυμνο. Γιατί οι Ρεθυμνιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι ψευδή και κακόβουλα.Ελπίζω με αυτή τη συνέντευξη να ενημερωθούν σωστά και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που τυχόν έπεσαν θύματα αυτής της κακόγουστα χαλκευμένης "είδησης"…

Gepostet von Archimandrite Romanos Anastasiadis am Dienstag, 26. November 2019

candiadoc.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares