Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αφαίρεσαν τα αρχικά της γιαγιάς του πρίγκιπα Χάρι από τη στολή του

«Συντετριμμένος» αισθάνεται ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με το περιβάλλον του, καθώς τα αρχικά «ER» της βασίλισσας Ελισάβετ αφαιρέθηκαν από τη στρατιωτική του στολή, την οποία φορούσε καθώς αγρυπνούσε δίπλα στο φέρετρό της. Την ίδια στιγμή, επετράπη στον πρίγκιπα Άντριου να φέρει το βασιλικό σύμβολο.

Ο 38χρονος Δούκας του Σάσεξ λέγεται ότι σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι για να αποφύγει την αμηχανία, καθώς τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας είχαν σχηματίσει τιμητική φρουρά μέσα στην Αίθουσα του Ουέστμινστερ το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, αμφότεροι ντυμένοι με στρατιωτική στολή, στάθηκαν στα δύο άκρα του φέρετρου της γιαγιάς τους. Μαζί τους ήταν τα ξαδέλφια τους, Zara Tindall και Peter Phillips, οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, καθώς και η Λαίδη Louise Windsor και ο αδελφός της, υποκόμης Severn.

Ο Χάρι, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια δύο θητειών στο Αφγανιστάν, δεν είχε άδεια να φορέσει στρατιωτική στολή αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν είναι πλέον εν ενεργεία βασιλικός.

Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος του επέτρεψε να φορέσει τη στολή για την αγρυπνία μέσα στο παλάτι του Ουέστμινστερ.

Ωστόσο, ο δούκας του Σάσεξ αισθάνθηκε «συντριβή», όταν διαπίστωσε ότι τα αρχικά της γιαγιάς του είχαν αφαιρεθεί από τον ώμο της στολής του, αναφέρει η εφημερίδα «The Sunday Times».

 

Η στεναχώρια και η αμηχανία του Χάρι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με ίδιες πηγές, γύρω από τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον βασιλικός, ωστόσο διατήρησε τα αρχικά «ER» στη στολή του αντιναυάρχου, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας των παιδιών της Ελισάβετ το βράδυ της Παρασκευής.agripnia1

Τα αρχικά «ER» φοριούνται, κατά την παράδοση, μόνο από εκείνους που βρίσκονται «στην υπηρεσία» του μονάρχη, και έτσι η απουσία τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε σχετικούς κανονισμούς ενδυμασίας.

Αλλά «ήταν τέτοια η απελπισία του, που ο Χάρι σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι, προκειμένου να αποφύγει την αμηχανία» χθες το βράδυ.

Ένας φίλος δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι συντετριμμένος. Η αφαίρεση των αρχικών της γιαγιάς του μοιάζει σκόπιμο».

Πρώτο Θέμα

Shares