Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

ΑΕΚ: Πρόστιμο 33.000 ευρώ για τα καπνογόνα στην OPAP Arena

5693983

Στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στην OPAP Arena άναψαν 1.075 πυρσοί και δεκάδες πυροτεχνήματα


Πρόστιμο ύψους 33.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της στο πρώτο ματς στην OPAP Arena απέναντι στον Ιωνικό.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου τονίζεται ότι άναψαν 1.075 πυρσοί και δεκάδες πυροτεχνήματα, ενώ επισημαίνεται στο «β’ ημίχρονο παρατηρήθηκε να παρακολουθούν εντός περιμέτρου αγωνιστικού χώρου τον αγώνα όρθιοι φίλαθλοι χωρίς καμία ιδιότητα ή διαπίστευση και συγκεκριμένα : είκοσι (20) περίπου στη μπούκα μεταξύ των θυρών 37 και 39, έξι (6) έμπροσθεν των θυρών 25 και 27 (γωνίες κόρνερ) και επτά (7) έμπροσθεν των θυρών 17 και 19 (γωνίες κόρνερ)».

Επίσης τονίζεται πως «περαιτέρω η εγκαλούμενη ισχυρίζεται ότι το άναμμα των πυρσών συνδέεται με εκφράσεις τελετουργικού και απόδοσης τιμών στους φιλάθλους της ομάδας που έφυγαν από την ζωή. Ο εν λόγω ισχυρισμός και αληθής υποτιθέμενος δεν αίρει τον τον άδικο χαρακτήρα της παράβασης και πρέπει να της αποδοθεί η προκείμενη πράξη. Τέλος, η εγκαλούμενη ισχυρίζεται αναφορικά με την τρίτη αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση, ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρου του γηπέδου ήταν υπάλληλοι της με διακριτικά, τα οποία είχαν εποπτικό ρόλο. Ο εν λόγω ισχυρισμός δεν αποδεικνύεται βάσιμος, καθόσον από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν οπαδοί».

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares