Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΕΚ – Προμηθέας 73-70

Ο Προμηθέας Πάτρας κατάφερε να βάλει… δύσκολα στην ΑΕΚ μέσα στα Άνω Λιόσια, λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας της ομάδας με τον Μάκη Γιατρά -για λόγους υγείας- αλλά η Ένωση κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στη Basket League, επικρατώντας με 73-70. Δεν μπόρεσαν να στείλουν το ματς στην παράταση οι φιλοξενούμενοι.

Την έκτη της νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας στην έδρα της του Προμηθέα με 73-70 για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-2 και παραμένουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα της Πάτρας, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιάννη Χριστόπουλο, υποχώρησε στο 2-4.

Ο Ακιλ Μίτσελ με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορφαίος για τους νικητές, που είχαν ακόμη τον Αλεξάνντερ Μάντσεν με 14 πόντους και τον Τιμ Φρέιζιερ με 13 πόντους και 8 ασίστ. Για τους φιλοξενούμενους ο Αρνολντας Κουλμπόκα τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ενώ ο Τζορτζ Κόντιτ είχε 10 πόντους.

Οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν το παιχνίδι με 25 ασίστ και κατάφεραν με τα εύστοχα μακρινά σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι.

Ο Προμηθέας έβαλε… δύσκολα στην ΑΕΚ και μάλιστα στην τελευταία επίθεση θα μπορούσε να είχε στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ που έγινε δεν πραγματοποιήθηκε κάτω από καλές προϋποθέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 55-56, 73-70.

 

newsit.gr

Shares