Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Στο -4 από την κορυφή της Super League 1

Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη 17η αγωνιστική της Super League 1 και με τη νίκη της με 1-0, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή της Super League 1.

Σε ένα “κλειστό” ματς με ελάχιστες καλές ευκαιρίες για γκολ, η ΑΕΚ κατάφερε να πιάσει… κοιμώμενη την άμυνα του Παναθηναϊκού μετά από μία διακοπή και σκόραρε με τον Πινέδα. Το ματς έγινε “θρίλερ” όμως στις καθυστερήσεις, με τον Ιωαννίδη να έχει δοκάρι για την ισοφάριση και αμέσως μετά να χάνετε πέναλτι από τον Λιβάι Γκαρσία, καθώς απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Το 1-0 έμεινε όμως μέχρι τέλους και η ΑΕΚ βρήκε νικήτρια από το ντέρμπι της Super League 1, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στη σεζόν και μειώνοντας τη διαφορά της στους 4 βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Το παιχνίδι
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν επιφυλακτικά το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά “κυριάρχησαν” τα φάουλ στο ντέρμπι κορυφής της Super League 1. Σε ένα από αυτά τραυματίστηκε μάλιστα ο Χατζησαφί και χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο χέρι, αλλά τελικά επέστρεψε στον αγώνα.

Το σκληρό παιχνίδι και οι διακοπές δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν ρυθμό και έτσι οι καλές στιγμές ήταν μηδαμινές στο πρώτο ημίχρονο. Η μοναδική σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά ένα σουτ του Αραούχο στο 34ο λεπτό, μετά από κόρνερ, που σταμάτησε πάνω στον Μάγκνουσον.

Η ΑΕΚ “πίεσε” στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να “απειλήσει” περισσότερο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα με αλληλοκαλύψεις σε όλους τους χώρους, αλλά είχε πολλά λάθη στην αντεπίθεση. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μάλιστα, ήταν μία σωστή τελική πάσα μακριά από μία ευκαιρία για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια.

Το 0-0 έμεινε έτσι αναμενόμενα στο πρώτο ημίχρονο, με την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάζει, αφού οι δύο ομάδες πήραν περισσότερα ρίσκα στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχασε έτσι μία πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 55′, με τον Μπερνάρ να μπαίνει με ντρίμπλες στην περιοχή και να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε μία εξαιρετική απόκρουση.

Αμέσως μετά, η ΑΕΚ “απάντησε” με τον Αραούχο να παίρνει την κεφαλιά από κόρνερ, αλλά χωρίς δύναμη, να μην μπορεί να νικήσει τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή και με τον Σπόραρ, αλλά το πλασέ του έκοψε ο Βίντα στο 59′.

Λίγα λεπτά μετά, το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά, καθώς μία κροτίδα έσκασε πίσω από την εστία του Μπρινιόλι και ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” έπεσε στο χορτάρι τρομαγμένος.

 

Αφού δεν έπαθε τίποτα πάντως, ο διαιτητής πήγε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι και από την επαναφορά, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει. Ο Αραούχο έκανε φοβερή ασίστ με το κεφάλι στον Πινέδα, ο οποίος σούταρε από πολύ διαγώνια θέση, αλλά νίκησε τον Μπρινιόλι, που είχε κακή αντίδραση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

 

newsit.gr

Shares