Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΕΚ: Όταν οι οπαδοί της Σπαρτάκ ψήφισαν Καρέρα αντί Πούτιν…(ΦΩΤΟ)

Ο Μάσιμο Καρέρα έφερε πρωτάθλημα στην Σπαρτάκ Μόσχας έπειτα από αναμονή που ξεπέρασε τα 15 χρόνια και οι οπαδοί της ομάδας τον έβαλαν πάνω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Διαβάστε για το απίστευτο σκηνικό στις ρωσικές εκλογές…

Τις τελευταίες ώρες τα έχουμε διαβάσει όλα για τον Μάσιμο Καρέρα. Τις επιτυχίες του, τις ομάδες που έχει προπονήσει, το στυλ παιχνιδιού του, ακόμα και τις προτιμήσεις του στα φινετσάτα κοστούμια.

Μία, όμως, από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από τον Μάσιμο Καρέρα είναι το μοναδικό δέσιμο που είχε αποκτήσει με τους οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Ιταλός προπονητής που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε λίγες ώρες θα καθοδηγεί την ΑΕΚ, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ρωσική ομάδα, έπειτα από 16 χρόνια αναμονής. Το γεγονός αυτό σημάδεψε μια για πάντα τη σχέση των δύο πλευρών.

Οι Μοσχοβίτες τον λάτρεψαν τόσο πολύ που επιχείρησαν μέσω του Ιταλού κόουτς να… σπάσουν τα ποσοστά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Τρολ, αλλά δείγμα σφοδρής αγάπης. Στις εκλογές που είχαν γίνει στην Ρωσία Μάρτιο του ’18, έπεσαν στην κάλπη πολλά ψηφοδέλτια με τ’ όνομα “Μάσιμο Καρέρα”, πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ρωσικά ΜΜΕ εκείνη την εποχή.

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Καρέρα σημάδεψε τις καρδιές των οπαδών της Σπαρτάκ. Οι Ρώσοι θεωρούν ακόμα ότι η κατάκτηση του τίτλου ήταν δικό του έργο και τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή.

Οι οργανωμένοι της Σπαρτάκ πήγαν κόντρα στη διοίκηση ευθέως, ζητώντας την απόλυση και άλλων ανθρώπων από την ομάδα, τονίζοντας ότι δεν ήταν μόνο ο Καρέρα υπεύθυνος που το σύνολο δεν πήγαινε καλά.

Επίσης, οι φίλαθλοι τα έβαλαν με τον αρχηγό, Ντένις Γκλουσακόφ απαιτώντας να φύγει από την Σπαρτάκ, διότι πίστευαν ότι οι κακές του σχέσεις με τον Καρέρα έπαιξαν το ρόλο τους στην απόφαση της διοίκησης του κλαμπ ν’ απομακρύνει τον Καρέρα.

sport24.gr

Shares