Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απαράδεκτο κύριε Μητσοτάκη: Δεν ντράπηκε να πει ψέματα ούτε στα γεροντάκια (Βίντεο)

Απαράδεκτο κύριε Μητσοτάκη: Δεν ντράπηκε να πει ψέματα ούτε στα γεροντάκια (Βίντεο)

“Αισθάνομαι ντροπή από τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα στους συνταξιούχους. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα” λέει απογοητευμένος ο Πρόεδρος των συνταξιούχων 

Ότι ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα αναδρομικά υποστήριξε στο Kontra news 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος.

“Αισθάνομαι ντροπή από τον πρωθυπουργό να λέει ψέματα στους συνταξιούχους. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα” “Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, όσοι πάρουν τα αναδρομικά να μην μπορούν να προσφύγουν” Την προτροπή του προς τους χιλιάδες συνταξιούχους που δεν θα λάβουν ούτε ευρώ αναδρομικά να προβούν άμεσα σε αγωγές, εξέφρασε ο Νίκος Χατζόπουλος. Ο κ. Χατζόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ψέματα στους συνταξιούχους, αφήνοντας χωρίς αναδρομικά περισσότερους από 1,5 εκατ. συνταξιούχους.

Δειτε τι είπε:

Θα φορολογηθούν ως εισόδημα

Ακατάσχετα δεν σημαίνει και… αφορολόγητα. Το ίδιο ισχύει και για τα αναδρομικά που θα δουν οι συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στους λογαριασμούς τους μέσα στον Οκτώβριο.

 

Μπορεί να είναι ακατάσχετα, μπορεί να είναι ασυμψήφιστα με χρέη στο δημόσιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και αφορολόγητα τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι. Το είπε ξεκάθαρα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μέσα στον Οκτώβριο, 1,1 εκατ. συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα πάρουν αναδρομικά ύφους 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά που θα πάρουν, θα φορολογηθούν ως εισόδημα, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το Σάββατο (03.10.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά, θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, είπε ο Γιάννης Βρούτσης. Και πρόσθεσε ότι όσοι πάρουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις!

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει αν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη, οπότε και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τα αναδρομικά.

Παράλληλα, για μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Αναδρομικά: Ακατάσχετα και χωρίς… συμψηφισμούς
Τα αναδρομικά που θα δοθούν μέσα στον Οκτώβριο μπορεί να φορολογηθούν αλλά τουλάχιστον θα είναι ακατάσχετα και δεν θα γίνει και συμψηφισμός τους με χρέη στο δημόσιο.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα πάρουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το εντεκάμηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares