Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αδιανόητο – Απάνθρωπο: Λοχίας του στρατού αυτοκτόνησε μετά από τον κατά συρροή βιασμό της

Η μητέρα της μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS για τα όσα υπέφερε και την αδυναμία της να δικαιωθεί από τις αρχές, πριν προβεί στην αυτοκτονία της.

Η Μόργκαν Ρόμπινσον, σύμφωνα με την μητέρα της, κατετάγη στον στρατό των ΗΠΑ στην ηλικία των 21 ετών, και έπειτα από έξι χρόνια εστάλη στο Κουβέιτ για να συμμετάσχει στις εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας της.

Η μητέρα της ανέφερε ότι κατά την παραμονή της στη χώρα, η Ρόμπινσον υπήρξε αποδέκτης σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων κατ’ επανάληψη από έναν από τους ανωτέρους της, κάτι το οποίο κατήγγειλε, με την καταγγελία της ωστόσο να αγνοείται συστηματικά, ώσπου η ίδια μετατέθηκε στο Αφγανιστάν.

Παρά την μετάθεση και απομάκρυνσή της από το Κουβέιτ, ο εφιάλτης της δεν έλαβε τέλος: Στο Αφγανιστάν, η νεαρή λοχίας κατέστη θύμα ομαδικού βιασμού από πολυάριθμους συναδέλφους της, κάτι που, σύμφωνα με την μητέρα της, φοβόταν πλέον ακόμη και να καταγγείλει.

«Φοβόταν πολύ. Πρώτον, διότι την απειλούσαν. Δεύτερον, ήξερε πλέον ότι δεν θα έβγαινε άκρη. Τίποτα δεν συνέβη στο Κουβέιτ μετά από την καταγγελία του βιασμού της, οπότε γιατί να γινόταν κάτι για όσα συνέβησαν στο Αφγανιστάν;», κατέθεσε η μητέρα της.

Τον Απρίλιο του 2018, ο τότε Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττις, δήλωνε πως «Ενώ οι απώλειες στο πεδίο της μάχης αποτελούν μέρος της πραγματικότητας του πολέμου, δεν θα αποδεχθούμε απώλειες μέσα στην στρατιωτική μας οικογένεια που να οφείλονται σε σεξουαλικές επιθέσεις».

Τέσσερις μήνες μετά, η Ρόμπινσον αυτοκτόνησε και ο στρατός ξεκίνησε την διεξαγωγή έρευνας γύρω από τον θάνατό της.

Στην μητέρα της παραδόθηκε αργότερα αναφορά σχετικά με την έρευνα, από την οποία ωστόσο φαίνεται πως είχαν παραλειφθεί πολλά και σημαντικά χωρία.

Παρόλα αυτά, στην αναφορά αναγραφόταν ξεκάθαρα το ότι «Η λοχίας Ρόμπινσον υπέστη ψυχολογικό, σωματικό και σεξουαλικό τραύμα κατά την αποστολή της στο Κουβέιτ, με το τραύμα αυτό να αποτελεί παράγοντα που οδήγησε στον θάνατό της».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούσαν να με κοιτάζουν κατάματα ενώ μου παρέδιδαν την αναφορά αυτή», σχολίασε η μητέρα του θύματος.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θεωρεί πως οδήγησε την κόρη της στην αυτοκτονία, η γυναίκα δήλωσε: «Ο στρατός και ο τρόπος με τον οποίο δεν χειρίστηκε το ό, τι συνέβη».

Οκτώ μήνες ύστερα από την αυτοκτονία της λοχία, η ηγεσία του στρατού εξέδωσε μια γραπτή επίπληξη προς τον ανώτερό της στο Κουβέιτ.

Ο στρατός αρνήθηκε μια συνέντευξη με το κανάλι CBS σχετικά με το ζήτημα, αλλά διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «διεξήγαγε εξονυχιστική έρευνα» και «έλαβε την ανάλογη δράση ενάντια στον αναφερόμενο ως δράστη».

Η μητέρα της Ρόμπινσον, δήλωσε, τέλος, από μεριάς της πως θέλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι η κόρη της έκανε « μια δουλειά που αγαπούσε. Το έκανε για τη χώρα της. Και αν σκεφτεί κανείς πως αυτή η δουλειά την έκανε να χάσει έτσι την ζωή της…Αυτό ήταν που την λύγισε».

«Χρειάζονταν το σώμα της. Εν τέλει πήραν την ψυχή της», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: CBS News 

Shares