Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν: Ετοιμάζει “φιέστα” μπροστά από την Αγιά Σοφιά ενώ θα διαβαστεί και προσευχή για την Άλωση…

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν: Ετοιμάζει "φιέστα" μπροστά από την Αγιά Σοφιά ενώ θα διαβαστεί και προσευχή για την Άλωση...
[adrotate group="4"]
Αδιανόητα προκλητική δήλωση του ψευτο-σουλτάνου…

Εντείνει την προκλητικότητα της η Τουρκία Καθώς προχώρησε στην αδιανόητη δήλωση ότι «αύριο στην Αγιά Σοφιά θα διαβαστεί προσευχή για την Αλωση και θα γίνει προσκύνημα».

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι αν η συγκεκριμένη προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του ιερού ναού της Αγιάς Σοφιάς.

Παρόλα αυτά η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (TRT) έχει στήσει ένα ομοίωμα τοίχους έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου το οποίο το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να παρέχει ένα ανεπανάληπτο σόου αναπαράστασης της 29ης Μαϊου του 1453.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή αυτή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το κατάπτυστο τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία.

Χαρακτηριστικό της ενέργειας αυτής είναι ότι ενώ από το 1955 και έπειτα, σχεδόν κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εορτασμοί στην Τουρκία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τα τελευταία χρόνια τα θεάματα γιγαντώθηκαν και στη συνέχεια μετουσιώθηκαν σε εορταστικές φιέστες προς τέρψιν του προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού των Τούρκων.

με πληροφορίες από ΕΤ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares